Gressklipper batteri: På undersiden er det ikke mye forskjell på en gressklipper på batteri og en på bensin.

På undersiden er det ikke mye forskjell på en gressklipper på batteri og en på bensin.

Hagearbeid er hardt og krevende – både for deg og hagemaskinene dine. Derfor er det særlig bensinog ledningsmaskiner, med hver sine fordeler og ulemper, som har dominert hagene. Men det er det snart slutt på.

Mens maskiner på 230 volt ofte er relativt støysvake, krever de en kronglete skjøteledning. Full bevegelsesfrihet får du med bensinmodellene, som til gjengjeld er både støyende og vibrerer mer enn de elektriske. Med batteriklipperen får du det beste fra begge verdener – ledningsfritt og støysvakt arbeid, til glede for både deg og naboene dine.

LES OGSÅ: Test av gressklippere på bensin

Sterke og billige batterier til gressklippere på batteri

Mens det er grunner nok til å velge en gressklipper på batteri, blir de gode motargumentene stadig færre. Tidligere har en relativt høy pris og en begrenset rekkevidde vært de to store minusene. Men som denne testen viser, er virkeligheten i dag en litt annen.

De seks testmaskinene koster mellom 3500 og 5600 kroner, og den mest utholdende kan klippe mer enn 400 m2 plen på én enkelt opplading. Selv om vi vet at batteriene er blitt større, og maskinene mer energieffektive, er det faktisk en del mer enn vi hadde trodd.

Den billigste og minst utholdende klarte 266 m2. Og når vi trekker fra busker, bed, terrasser og andre hindringer på plenen, vil det også være nok for mange huseiere.

Slik har vi testet gressklippere på batteri

Det mest avgjørende parameteret er rekkevidden. Vi har testet hvor mye plen deltakerne kan rekke å klippe før batteriene går tomme.

Vi har også testet ladetiden, som for alvor blir interessant hvis du ikke kan rekke rundt hele plenen på én enkelt opplading.

Batterimaskinene bråker mindre enn konkurrentene på bensin. Men det er likevel ganske stor forskjell mellom gressklipperne. Derfor har vi også målt støynivået.

Før vi satte igang med de andre testene, tok vi tiden mens vi monterte maskinene og gjorde dem kjøreklare. Ladetiden teller ikke med her.

Uavhengig test av gressklipper på batteri

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 6 gressklipperne på batteri

  • BOSCH ROTAK 43 LI
  • STIHL RMA 235
  • RYOBI RLM18X41H240F
  • AL-KO MOWEO 3.85 LI
  • MAKITA DLM431Z
  • STIGA SLM 4048 AE

LAST NED HELE ARTIKKELEN og se hele testen av gressklipper på batteri.