Kompostkvern test: Vi tester 8 kompostkverner med rå krefter

Det er en krevende jobb å forvandle hageavfall til treflis. Derfor er kompostkvernene i testen blitt kjørt veldig hardt.

Vi har plukket ut sju maskiner som selges i Norge, og komplettert med en Einhell-kvern, som du må kjøpe i en utenlandsk nettbutikk. To av maskinene kverner med kniver, mens resten kverner med valser. Prisene på kvernene er fra cirka 2000 kroner, til cirka 4500 kroner. Men som du kan se i testen, er ikke dyrest alltid best.

Like på overflaten

Felles for alle maskinene, er at de har en motor på omkring 2300 watt. Dette kan bli en utfordring når maskinene presses. En del stikkontakter er nemlig beskyttet med sikringer på 10 ampere, som kun gjør det mulig å trekke omkring 2300 watt. Det kan derfor være en god idé å bruke kvernene på kurser med større sikringer.

Les også: Gjør hagen vinterklar

Slik har vi testet kompostkvernene

Kompostkvernene er testet med masse forskjellig hageavfall i forskjellige varianter. Alle maskinene kvernet uten problemer de greintykkelsene de lovet. For å presse dem til det ytterste, og for å gjøre testene målbare, satte vi dem til å kverne rundstokker. De er jevne i størrelsen og en del hardere enn mange av greinene du finner i hagen.

Hastigheten ble testet med to forskjellige bunter rundstokker på en meters lengde, og i styrketesten skulle maskinene forsøke å forvandle rundstokker på helt opptil 43 mm til fin treflis.

Støyen er også behørig målt, og det er stor forskjell på hvor mye maskinene bråker.

Uavhengig test

Magasinet Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet i artikkelen.

Vi har testet disse 8 kompostkvernene:

  • MAKITA UD2500
  • EINHELL GC-RS 2845
  • AL-KO EC LH 2800
  • RYOBI RSH2545B
  • MTD S 2500
  • BOSCH AXT 25 TC
  • VIKING GE 135 L
  • STIGA BS 2500

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken kompostkvern som ble den store testvinneren.