Derfor skal du velge en ryddesag!

En ryddesag er en effektiv maskin. Men mange er i tvil om hvorvidt de kan nøye seg med en gresstrimmer eller om de skal kjøpe den noe dyrere ryddesagen.

Bensindrevet ryddesag

Til høyt gress og kratt er det ingenting som kan måle seg med en bensindreven ryddesag.

En ryddesag holder ut der gresstrimmeren gir opp

Er du i tvil om du skal velge en ryddesag eller en gresstrimmer? Da skal du ha klart for deg hvilke behov du har.

En gresstrimmer er perfekt til å rette av plenens kanter med. Og til å fjerne gress rundt bed, busker og trampoliner - altså steder hvor gressklipperen ikke kommer til.

En ryddesag er en større og mer potent maskin som kan rydde solide klynger av gress og busker, noe gresstrimmeren ikke kan.

Men om du ikke har behov for å rydde store områder med høyt, viltvoksende gress og ugress, vil du neppe ha behov for en ryddesag.

Ryddesag: En ryddesag er også velegnet til å trimme kortere gress

En ryddesag er også velegnet til å trimme kortere gress, men her vil en vanlig gresstrimmer på batteri fungere like bra.

LES OGSÅ: Velg denne gresstrimmeren til DIN hage!

Ryddesagen er stor og tung

Ryddesagen er tung og solid. Det er forskjell på maskinens utforming alt etter produsent, men typisk har maskinen to håndtak og en bæresele til å hjelpe med å styre maskinen.

Ettersom ryddesagen brukes til å felle høyt gress og viltvoksende busker, krever det en sterk motor. Den er typisk drevet av en 2-takt bensinmotor, motsatt av gresstrimmere som er populære med både ledning og batteri.

En bensindreven ryddesag kjører på, helt til det ikke er mer bensin igjen.

Ryddesag med snor eller kniv

Trimmehodet til ryddesagen kan være utstyrt med enten en kniv eller en krafitg nylonsnor. Om du virkelig skal kjøre ryddesagen på hardt arbeid, kan du velge en modell med kniv da den er enda mer holdbar enn nylonsnoren som kan gå i stykker. Kniven vil bli sløv med tiden, men den kan slipes igjen.

Ryddesag: Derfor skal du velge en ryddesag!

En ryddesag som denne modellen fra Makita er utstyrt med en kraftig kniv som gjør det til en lek å fjerne gjengrodd ugress.

Ryddesag vs gresstrimmer - Prisen varierer stort

Mens en gresstrimmer med ledning kan koste så lite som 300 kroner, må du bruke noe mer når du skal kjøpe en ryddesag. Ryddesager koster fra cirka 2000 kroner. Men da får du også en maskin med masse krefter.

Tenk på sikkerheten når du bruker en ryddesag

Ryddesagen er en kraftig maskin, og vi anbefaler selvfølgelig at du tenker på sikkerheten din når du arbeider med ryddesagen. Du må ha vernebriller, slik at du beskytter øynene mot stein og jord, og hørselsvern slik at ørene skånes ettersom maskinen bråker en del. Beskytt også armer og bein ved å bruke lange bukser og en genser.

Ryddesag: Tenk på sikkerheten når du bruker en ryddesag

Det er viktig å bruke verneutstyr når du arbeider med ryddesagen. En god hjelm med visir og et hørselsvern er et must.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Hagemaskiner