Gresstrimmer - hvilken skal du velge til din hage?

Hvis du vil ha flotte gresskanter, skal du bruke en gresstrimmer. Den smarte maskinen finnes både som gresstrimmer med batteri og på bensin.

Gresstrimmer - hvilken skal du velge til hagen din?

Gresstrimmeren er perfekt når du skal slå gresset rundt trær og busker, der det er vanskelig for gressklipperen å komme til.

Det er ikke nok med en flott og velklipt plen. Kantene skal også se bra ut, og om du vil ha veldig flotte gresskanter skal du bruke en gresstrimmer. Det er dog ikke kun til å trimme kantene at maskinen er et must. Du vil også ha bruk for gresstrimmeren rundt bed, trampoliner og andre steder hvor gressklipperen ikke kommer til.

Gresstrimmer – batteri, ledning eller på bensin?

Det finnes et hav av gresstrimmere, og en batteridreven gresstrimmer er en av de mest populære alternativene. Moderne batterier sikrer utmerket driftstid, men om du skal trimme et større område, trenger du helst en gresstrimmer med ledning eller bensinmotor.

Gresstrimmer – batteri, ledning eller på bensin?

Her bruker vi en gresstrimmer på batteri. Denne modellen har støtteføtter, slik at det er enklere å få helt rette kanter.

Batteridreven gresstrimmer med samme batteri

Vil du kjøpe en gresstrimmer med batteri, skal du ta en titt på hvilket verktøy du allerede har i garasjen. Har du f.eks en bor-/skrumaskin og en sirkelsag fra Bosch, er det en god grunn til å også kjøpe en gresstrimmer med batteri fra Bosch. Da kan du nemlig bruke det samme batteriet til alle maskinene. Det samme gjelder for flere av de andre verktøyprodusentene, f.eks Ryobi, Makita, Worx og Black+Decker.

Gresstrimmer med snor eller kniv

De fleste gresstrimmerne slår gresset med en nylonsnor som sitter fast i en kassett som roterer når maskinen går. Snoren kan knekke, men den er enkel å skifte ut. Alternativet til gresstrimmeren med snor er en gresstrimmer med små, sterke plastikkniver montert. Plastknivene er mer holdbare, og derfor kan gressklipperen bedre gå til angrep på ugress og ikke bare gress. Det produseres dog flest gresstrimmere med snor, og derfor er det også den typen du oftest kan finne til en god pris.

LES OGSÅ: Derfor skal du velge en ryddesag!

Markedets beste gresstrimmer

Gresstrimmer på batteri:

Gresstrimmer på batteri: Her er et utsnitt av de gresstrimmerne vi har testet. Alle modellene er med batteri.

Det er mange gresstrimmere i hyllene på byggvarehusene og på nettet. Hvilken skal du velge? Hva skal du legge vekt på når du velger en gresstrimmer? Dette gir vi deg svaret på i vår gresstrimmertest, der vi tester ut en rekke populære modeller.

SE TESTEN: Gresstrimmer test

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Hagemaskiner