Kraftig vind

Konkurransen blant løvsugere er beinhard, men Ryobis nye modell har likevel både saft og kraft til å kunne hevde seg.

Selv om de fleste nok fortsatt foretrekker løvriven på en lett tilgjengelig plen, er det mange steder en elektrisk løvblåser/-suger gjør god nytte og gir mening.
Det kan for eksempel være i singelen på gårdsplassen, der en klassisk løvrive uunngåelig vil blande småstein med det visne løvet. Løvblåseren er også uovertruffen til krinkelkroker og mellom krukker og planter.

Kraftig og effektiv løvsuger

Denne modellen leveres i en kompakt kasse, og redskapet må derfor settes sammen, men det gjøres raskt og enkelt med passende plastlåser. Så snart jobben er i gang, merker du at maskinen leverer effektivt på både blås og sug. Ettersom maskinen er utstyrt med en kraftig motor på 3000 watt, var det jo også forventet.

Omstilling mellom funksjonene (sug/blås) er uproblematisk på ett grep. Det letter jobben, fordi det normalt blir mange skift underveis. Ved suging, findeles det oppsamlede løvet av en innebygget, roterende kniv. Dermed kan oppsamlerposen tettpakkes med veldig små løvbiter. Når posen er full, tømmes den enkel ved avmontering eller gjennom en hurtiglås i bunnen.

VI TESTER: Løvsuger test

Løvsugerens faste grep gir utfordringer

Grepene er faste, og lengden kan ikke justeres på noe vis. Det kan gjøre maskinen litt ubekvem for en høy bruker under sugefunksjonen, ettersom maskinen typisk føres med nesehjulene mot underlaget. Ved blåsing bæres maskinen, og det følger med en bæresele til skulderen. Maskinen kan også brukes som blåser alene. Da kan sugerøret tas av, noe som reduserer vekten og gjør den lettere å bære.

Vi har sett Ryobi RBV3000CESV til 999 kroner, og til den prisen er konklusjonen at du får valuta for pengene – både når det gjelder kvalitet og styrke.

LES OGSÅ: Bli ekspert på løvsugere på 5 minutter

    Akkurat nå leser andre ...