Test av løvsugere

Du kan spare deg for mye tid i hagen med en løvsuger, som enkelt kan samle, suge og kverne alt løvavfallet. Men pass på – testen vår viser at det er stor forskjell på kvaliteten. Det er kun tre av de testede løvsugerne som vi mener er verdt det du må gi for dem.

Om testen

Nå kan du pensjonere den gamle løvriven, og heller erstatte den med en elektrisk løvsuger når du skal samle sammen nedfallsløvet. Med en løvsuger kan du enkelt og raskt samle løvet i hauger, suge det opp og kverne det, slik at hageavfallet tar mindre plass og er enklere å håndtere.

Maskinene er relativt rimelige, og etter at vi har testet åtte forskjellige løvblåsere i både små og mellomstore hager, står det klart for oss at de beste modellene gjør stor nytte.

Det kom likevel som en overraskelse på oss at det kan være stor forskjell på løvsugere, slik det for eksempel er tilfellet med maskinene til rundt 1000 kroner. Blant dem er Gardena, som lett suger opp selv vått løv, mens det samme byr på problemer hos f.eks. Ryobi og Wolf-Garten. Vi opplevde at både stort og vått løv lett satte seg fast i rørets munning – problemer som går igjen på fem av testmaskinene.

LES OGSÅ: Bli ekspert på løvsugere på 5 minutter

LØVSUGER TEST: SLIK HAR VI TESTET LØVBLSUGERNE

Vi tester hvor effektivt løvsugerne kan suge opp løv, både løst på plenen og fra en haug. Vi sjekker også om kvernen blir tettet igjen hvis løvet for eksempel er vått.

Det er viktig å kunne styre luftstrømmen og effekten. Blåseren er derfor blitt sjekket på henholdsvis tørt og fuktig løv på plenen.

Justering av ergonomien spiller en stor rolle. Du skal kunne gå rundt med den store maskinen med pose uten å belaste verken armer, skuldre eller rygg for mye.

Du vil helst unngå å måtte tømme løvposen for ofte. Her er det avgjørende at den enkelte maskin kan komprimere løvet effektivt.


Vi har testet disse 8 løvsugerne:

  • BOSCH ALS 30
  • GARDENA ERGOJET 3000
  • STIHL SHE 71
  • BLACK+DECKER GW3050
  • WOLF GARTEN LBV 2600 E
  • MTD BV 2500 E
  • RYOBI RBV3000CESV
  • SKIL 0796 AA
VIKTIGE DETALJER NÅR DU VELGER LØVSUGER
ERGONOMI: Det skal være lett å manøvrere rundt med maskinen, og har den en bæresele, skal den kunne justeres.
EFFEKT: Effektangivelsen skal bare ses på som en pekepinn på styrken, for det kan være veldig stor forskjell på to maskiner med identiske data.
STØY: Sjekk hvor mye løvsugeren bråker før du kjøper den. Støynivået skal ta hensyn til både hørselen og naboene dine.
BLÅSE/SUGE: Kjøp en maskin som kan begge deler, ettersom det er enkelt å blåse løvet til en haug for deretter å suge det opp.
VEKT: Fordi du ikke alltid vil bruke bæreselen til mindre oppgaver, er en maskin med lav vekt en god løsning.
FINDELING: En findeling på 10:1 er normalt. Visse modeller kverner finere, og det er noe som merkes. Da slipper du nemlig å tømme posen så ofte.
BLÅSEHASTIGHET/LUFTSTRØM: Skal være både kraftig og variabel i styrke. Angivelser av hastighet og luftstrøm skal kun brukes som pekepinn på styrken.
HJUL: Noen løvsugere har et støttehjul, som både får maskinen til å føles lettere og som kan gjøre det enklere å styre den.

Last ned hele testen nå

Last ned magasinartikkel nå

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Akkurat nå leser andre ...