Velg en løvblåser til disse oppgavene!

Når du skal fjerne løv er løvblåseren god. Du kan få løvblåsere på både batteri og bensin. Les mer om den effektive maskinen her.

Løvblåser: Velg en løvblåser til disse oppgavene!

En løvblåser er et effektivt redskap til å blåse sammen løv i bunker. Men hva er egentlig fordelene og ulempene med en løvsuger og en løvblåser?

Hva er en løvblåser?

En løvblåser kan best beskrives som en omvendt støvsuger som er beregnet til å blåse sammen løv i en bunke. Løvblåserens munning er vesentlig større enn støvsugerens. Det betyr blant annet at den har et stort blåseområde, og det er dermed enklere å blåse mange løv i samme retning.

Løvblåser på bensin eller løvsuger på batteri?

Det er vanskelig å si om du bør velge en bensindrevet løvblåser eller en batteridreven løvblåser når du skal ta opp kampen mot løvet. Det kommer an på ditt behov - som også er tilfellet med mange andre verktøy. Har du en hage på 200 - 400 m2, klarer det seg ofte med en løvblåser på batteri. Det krever naturligvis at du skifter batteri, og derfor kan det være en god ide å ha et ekstra batteri i laderen, slik at arbeidet ikke risikerer å stoppe opp.

Løvblåser: Hva er forskjellen på en løvblåser og en løvsuger?

Bør du velge en løvblåser på bensin eller en løvblåser på batteri?

Hva er forskjellen på en løvblåser og en løvsuger?

Som navnet antyder, fungerer en løvsuger ved at den suger opp løv og planteavfall, mens en løvblåser fungerer ved at den blåser løvet i den retningen du ønsker. Løvblåseren gjør det altså mulig å blåse en stor mengde løv sammen i en bunke, for senere å kvitte deg med den.

LES OGSÅ: Løvsuger test

Løvblåser: Når er det en fordel å bruke en løvblåser fremfor en løvsuger?

Hva er forskjellen på en løvblåser og en løvsuger?

Når er det en fordel å bruke en løvblåser fremfor en løvsuger?

Det er blant annet en fordel å bruke en løvblåser fremfor en løvsuger om du har en stor hage som ofte er fylt med nedfallsløv. Løvblåseren blåser effektivt store mengder løv i samme retning, hvor du selv kan dirigere løvet i kompostkvernen eller ned i hageavfallet. Løvblåseren er altså fin å ha når det skal flyttes store mengder løv, da den ikke sender løvet ned i en oppsamlingspose eller en innebygget kvern som er tilfellet med en løvsuger.

LES OGSÅ: Bli ekspert på løvsugere på 5 minutter

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Hagemaskiner