7 hageredskaper du ikke kan unnvære

Hvorfor ikke gjøre hagearbeidet så enkelt og bekvemt som mulig? Vi har funnet 7 smarte redskaper, som gjør livet som hageeier lettere, for eksempel om du skal beskjære frukttrær eller luke.

7 hageredskaper du ikke kan unnvære

I denne artikkelen kan du lese om kjedesagen med teleskopstang og 6 andre nye hageredskaper som gjør livet som hageeier enklere.

7 smarte hageredskaper

FOLDBAR GRENSAG
Grensagen er fornuftig hvis du jevnlig beskjærer for eksempel frukttrær, der det er viktig å lage nøyaktige snitt. Den kan også være kjekk å ha på de stedene du ikke kan komme til med en
grensaks. En sammenleggbar grensag er ekstra smart, fordi du enkelt kan ha den i lommen. Det er praktisk hvis du for eksempel står høyt oppe i en stige.

Denne er fra Felco, som også lager glimrende beskjæringssakser.

Sett til 299 kroner.

FLEKSIBEL KRAKK
Denne krakken er ikke bare behagelig å sitte på hvis du skal luke ugress i høybed, beskjære roser eller plukke bær. Hvis du snur den rundt, kan den brukes som en knepute for å skåne knærne når du arbeider på harde underlag, for eksempel hvis du skal skru en mengde terrassebord eller legge belegningsstein. Stativet er av stål, mens setet har et mykt skumbelegg. Når krakken er snudd rundt, kan beina brukes som håndtak i sidene, slik at det er enklere å reise seg.

Sett til 169 kroner.

FRUKTOPPSAMLER
Har du vanskelig for å ta deg sammen for å slå gresset, fordi du først må samle opp nedfallsepler eller annen frukt? Da er en fruktoppsamler et nyttig redskap. Den samler nemlig lynraskt opp nedfallseplene dine fra gressplenen, slik at du ikke trenger å bøye deg ned for å samle dem opp.

Denne modellen fra Gardena har en tut i den ene enden. Det gjør at det er enkelt å tømme frukten over i en beholder.

Sett til 699 kroner.

PLANTESPIRALER
Har du drivhus, har du sikkert også planter som skal klatre opp langs noe. Og det er en kronglete omgang med bambuspinner og garn. Invester i stedet i smarte plantespiraler av plast, som bare stikkes i jorden ved siden av planten.

Prisen er litt voldsom – til gjengjeld holder de mange sesonger.

Sett til 349 kroner for 3 stk.

KANTSKJÆRER
Har du gressplen, har du kanskje jevnlig skåret til plenen langs kantene, slik at gresset ikke sprer seg. En spade kan brukes, men resultatet blir ikke optimalt, fordi skjæret er buet. For å få en rett kant må den stikkes i bakken oftere og tettere på det foregående stikket enn en kantskjærer, som er langt mer effektiv. Skjæret på kantskjæreren er rett, så du bare kan stikke det ned i forlengelsen av det foregående
stikket. Du sparer altså både tid og krefter og får helt rette kanter. Den finnes også med et halvrundt hode.

**Denne er fra Fiskars.

Sett til 449 kroner.

SIRKELHAKKE
Et eller annet jern til å fjerne ugress med har de fleste. Men du bruker forholdsvis mange krefter med et tradisjonelt ugressjern, og du risikerer å hakke over røtter når du luker tett på andre planter. Dette kan du unngå med en sirkelhakke, som ikke går dypt ned i bakken, men likevel effektivt fjerner ugress uten at du skal bruke særlig mye krefter.

Sett til 100 kroner.

KJEDESAG MED TELESKOPSTANG
Har du en hage med store trær, har du kanskje også klatret rundt oppe i trekronen for å beskjære noen av greinene. Det er vanskelig og farlig. Derfor er det en god idé med en kjedesag på en teleskopstang, der du kan stå trygt nede på bakken og sage over greinene. Teleskopstangen gjør det mulig å justere sagen i akkurat den høyden du har bruk for.

Det finnes flere modeller. Denne er fra Ryobi.

Sett til 1099 kroner.

    Akkurat nå leser andre ...