Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Sikker og enkel vedkløyving

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Kindling snur vedhuggingen på hodet, og gjør at du slipper å svinge en stor øks. Men løsningen blir litt omstendig og treg for store hauger med ved.

Sikker og enkel vedkløyving

Sett vedkubben øverst og kløyv den – uten bruk av øks.

Det er tungt arbeid, og ikke helt ufarlig, å svinge øksen for å kløyve en stor haug med ved til ovnen. Kindling Cracker er et smart alternativ til en øks, dog med visse begrensninger.

Her er øksen nærmest satt på hodet. Du kløyver veden ned over skjæret, som sitter i et trygt bur av støpejern.

Meningen er at du setter kubben oppå Kindling Cracker og slår på den med en hammer, som du kan kjøpe som en del av et sett. I praksis fungerer det bra, men det er best til mindre kubber, og når det ikke skal kløyves store hauger med ved.

Vedkløyveren er rask å bruke så lenge tykkelsen på kubbene passer til de 16,5 cm i diameter den maksimalt håndterer (eventuelt 22 cm i en King-versjon).

Vi opplevde at kubber med samme lengde som kløyveren satte seg fast mellom kniven og foten eller ringen i toppen. Til mindre kubber er den smart.

KINDLING CRACKER VEDKLØYVER

Den “omvendte øksen” er rask og ikke minst trygg å bruke, så lenge kubbene ikke er for store. Den er en smart løsning til hytta, eller når junior skal hjelpe til med vedkløyvingen.

Pris: 1150 kroner

+ Enkel og trygg å bruke.
- Passer kun til små kubber.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake