Spisstang/flattang
Spisstangen og flattangen har begge plane flater i kjevene. Spisstangens kjever spisser seg til, mens flattangens kjever er mer firkantede. De fleste spisstenger har skjær og kan klippe ståltråd, det pleier ikke flattengene å ha. Begge tenger finnes i et hav av utforminger, alt etter hva de skal brukes til, f.eks. finmekanikk og elektronikk. Spisstangen fås også med bøyde kjever til vanskelige steder.
Rørtang
Rørleggerens favorittverktøy, da den kan brukes både til å holde fast rør med, og til å spenne fast skjøter. Gapet justeres og låses i ønsket posisjon med en justerskrue. Rørtangen brukes til alt fra rør til muttere, og den kan overføre stor kraft med små anstrengelser.
Sideavbiter
Sideavbiteren er en av de mest vanlige tengene, og den finnes i mange størrelser. Noen har utveksling og spesielt herdede kjever, slik at de kan kutte herdet pianotråd og kraftig ståltråd. Andre er bare egnet til myk plast. Du bør ha minst én sideavbiter i verktøykassen, gjerne flere til forskjellige arbeidsoppgaver.
Universaltang
Med universaltangen kan du både klippe og holde fast. De rillete kjevene er delt i to. En del ytterst, som er egnet til flate materialer, og en del innerst, som er til rør. Universaltangen er en sideavbiter, en flattang og en rørtang i ett. Og den bør kunne klippe over opp til 2 mm ståltråd.
Popnagletang
Popnagletangen brukes kun til å sette sammen forskjellige emner ved hjelp av nagler. Trikset er at du kun trenger å kunne komme til fra én side for å sammenføye emnene.
Avisoleringstang
For gjør det selv-folk er elektrikerens avisoleringstang et praktisk verktøy når den ytterste enden av ledningene skal avisoleres. Den kan justeres til den tykkelsen ledning du skal avisolere, og fjerner plastbeskyttelsen på et blunk, uten å skade kobbertrådene.
Vannpumpetang
Vannpumpetangen tåler en hver sammenligning når det handler om å holde fast. Men den kan ikke klippe ting. De mest avanserte modellene har veldig stor spennvidde og automatisk låsing, slik at de både kan brukes som tenger og som bærehåndtak. Spennvidden justeres raskt, ofte bare ved å trykke på en knapp, og de beste modellene har minst ti forskjellige innstillinger. En 30 cm lang vannpumpetang har en spennvidde på cirka 55 mm, og har 15-16 faste innstillinger. Vannpumpetangen finnes i mange størrelser og kvaliteter.
Gripetang
Tangen avviker markant fra andre tenger, men den har finesser som gjør den veldig gjør det selv-egnet. Den brukes til å holde fast på både runde og flate emner. Gripetangen brukes bl.a. når du skal sveise, og når du skal arbeide med metallplater. Kjevene finjusteres med en justeringsskrue, og låses deretter fast.
Den svenske oppfinneren J.P. Johansson, som også var mannen bak skiftenøkkelen, tok patent på rørtangen i 1888. Den erstatter en hel rekke fastnøkler, og passer til mange størrelser rør og muttere.
Endeavbiter/bindetang
Endeavbiteren på bildet har skarpe kjever, slik at den kan klippe over f.eks. pianotråd. Det lange håndtaket kombinert med det lille hodet gir et stort moment, slik at det ikke er nødvendig å bruke mye krefter til å bite over tråden. Samtidig er denne type tenger spesielt egnet til dra ut spiker med. Bindetangen minner mye endeavbiteren, men kan bare bite over vanlig ståltråd. Den brukes til å binde sammen gjerdetråd, og til å binde ståltråd rundt armeringsjern.