Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Håndverktøy

Sag, stemjern, sparkel, skrutrekkere og mye mer. Vi gir deg en oversikt over det vanligste håndverkøtyet, samt hvordan du bruker og vedlikeholder det.

Ha håndverktøyet i orden

Det er dessverre ikke alt verktøy som går på strøm. Håndverktøy er verktøy som krever litt håndkraft, for eksempel en hammer eller en skrutrekker. Mye av håndverktøyet har fått moderne elektriske alternativ, men for en gjør det selv-er er det kanskje ikke så viktig å ha en spikerpistol som det er å ha en god hammer.

Noe håndverktøy kan ikke erstattes med elektriske alternativer, for eksempel en sikling, et lite verktøy som ganske enkelt består av en hard stålplate. Den kan slipe av maling eller lakk like raskt som en slipemaskin. Det er altså et smart verktøy.

Arbeidet blir penere med håndverktøy

Håndverktøy gir deg større mulighet til å lage flotte detaljer. Håndverktøy som for eksempel et stemjern kan, med litt trening, gi deg langt penere resultater enn en elektrisk multikutter. Finishen blir oftest penere når du bruker et ordentlig håndverktøy.

Håndverktøy av riktig kvalitet

Noe håndverktøy er det ikke noe poeng i å bruke en formue på – et fornuftig sett av skrutrekkere trenger for eksempel ikke å koste all verden. Men det finnes også håndverktøy hvor det kan lønne seg å betale litt ekstra, særlig også når det er håndverktøy som skal sikre at ditt gjør det selv-prosjekt også blir flott å se på. Derfor er det en god ide å bruke litt ekstra penger på håndverktøy som stemjern, høvler og kniver, og bruke litt mindre på håndverktøy som hammer, skrutrekker og tenger, for eksempel. Viktigst av alt, er at du finner håndverktøy som passer dine behov.

Guide til håndverktøy

Her på siden kan du finne alle våre guider og veiledninger til hvilket håndverktøy du bør velge. Du kan også lese mer om hvor det kan lønne seg å bruke litt mer penger, og hvor du kan tillate deg å spare noen kroner på håndverktøyet.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Veggskanner test

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake