Google earth

Med Google Earth kan du blant annet beregne arealer og måle avstander

Uansett om det regner, snør, eller klokken er tre om natten, kan du i ro og mak sitte foran PC-en med en hyggelig kopp kaffe og måle opp tomta di.

Som du kanskje vet, har internettgiganten Google i mange år stilt det fantastiske kartprogrammet Google Earth gratis til rådighet for alle. Med det kan du se kart og luftfoto, planlegge ruter og reiser, og ellers danne deg en oversikt over hele verden.

For ikke så lenge siden bestemte Google seg også for å gjøre den profesjonelle betalingsutgaven, Pro, gratis. Pro-utgaven har flere avanserte funksjoner som vi Gjør Det Selv-ere kan få glede av. I sin tid kostet det flere tusenlapper i året å abonnere på det.

Oppmålingsverktøy

I tillegg til de vanlige mulighetene til å se på kart og luftfoto, har Google Earth Pro en rekke smarte oppmålingsverktøy. Nå kan du ikke bare zoome helt inn på huset ditt, men også måle arealer med et polygonverktøy.

Det krever litt testing før du behersker det, men vi hjelper deg godt i gang i artikkelen. Google forteller ikke hvor nøyaktige oppmålingene er, men i våre tester ligger nøyaktigheten innenfor +/- 1 prosent.