Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Genial og gratis oppmåling med Google Earth Pro

Skriv ut Lagre artikkel

Nå kan du raskt og enkelt gjøre en grovoppmåling av den nye terrassen, innkjørselen, takflaten eller hva som helst du vil måle opp på tomten du bor. Google gir nemlig bort den profesjonelle utgaven av det interaktive verdenskartet Earth, og det følger med masser av praktiske måleverktøy i pakken!

Google Earth Pro virker til både Mac og PC, og så snart du har lastet ned og installert programmet, kan du bruke det til å måle opp med. Du skal likevel være klar over at kartet ikke er 100 prosent målfast, men for en rask oversikt, der du bare skal ha et kvalifisert cirkamål, er programmet intet mindre enn genialt!

Det sterkeste måleverktøyet heter Polygon, og mens du klikker opp omrisset av for eksempel tomten din, regner programmet automatisk ut målene. Det beste ved Polygonverktøyet er at du kan legge til så mange linjer og vinkler som du vil. Det er til spesielt stor hjelp når tomten ikke nødvendigvis er helt firkantet, men slår et par svinger her og der.

Redaksjonen anbefaler: Test av avstandsmålere

Last ned Google Earth Pro

Første skritt er å laste ned og installere programmet. Du laster ned Google Earth Pro fra denne siden. Blir du bedt om å aktivere programmet, skal du bare taste inn e-postadressen din og koden GEPFREE.

Kom i gang med Google Earth Pro

1. Lukk Reiseguide:

Når programmet åpnes første gang, kan det lønne seg å lukke den nederste linjen, "Reiseguide". Dette gjør du ved å klikke på de to nedover-pilene til venstre for teksten "Reiseguide".

2. Zoom inn på huset ditt:

Nå skal du zoome inn på huset ditt, enten ved å bruke musen (du flytter rundt på kartutsnittet ved å klikke et sted på kartet med venstre museknapp og holder museknappen nede, mens du zoomer ut og inn med rullehjulet). Alternativt kan du skrive inn adressen din i søkefeltet øverst til venstre i programvinduet.

Når du har funnet frem til huset ditt på kartet, kan du finjustere utsnittet og zoom-graden på knappene ute i høyre side (ved den lille oransje mannen). Her blir du nødt til å prøve deg frem. Når du er fornøyd med utsnittet, skal du klikke på linjalen cirka midt i toppen av vinduet.

3. Velg Polygenverktøyet:

Velg Polygonverktøyet, og klikk med musen på kartet der du vil måle opp. Det kan være litt vanskelig til å begynne med, men du får fort håndlaget. Du kan også alltid begynne forfra ved å klikke på "Fjern".

God fornøyelse med oppmålingen!

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
null: Genial og gratis oppmåling med Google Earth Pro
Total pris: null purchase.price.currency
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake