Sirkellaser test: Vi tester 7 populære sirkellasere.

Vi tester sju populære sirkellasere.

En sirkellaser, som er vaterets moderne etterfølger, minner mye om en vanlig linje- eller krysslaser. Den store forskjellen ligger i at den vannrette markeringen sendes ut i alle retninger og ikke bare i én. En sirkellaser kan derfor plasseres midt i et rom, og den gjør det blant annet enkelt å nivellere et gulv eller å henge opp kjøkkenskapene i akkurat samme høyde på alle vegger.

Sirkellaseren er fortsatt ganske ny i gjør det selv-sammenheng, og utvalget er litt begrenset. Vi har likevel funnet sju modeller. Noen finner du i et lokalt byggvarehus, mens andre må du lete litt på nettet for å finne. Priser, kvalitet og funksjoner varierer en del, og mens tre av deltakerne koster 2000 kroner eller mindre, koster de dyreste 6000 kroner.

Alle sirkellasere er nøyaktige og kan som minimum lage en vannrett linje i 360°, samt en loddrett linje fra gulv til tak. Selv om de dyre sirkellaserne kan mer, er testvinneren overraskende nok over en tusenlapp billigere enn de dyreste modellene.

Slik har vi testet sirkellaserne

Alle deltakerne kan som minimum lage en vannrett markering på 360°, samt en loddrett markering fra gulv til tak. Med de dyreste sirkellaserne får du tre markeringer på 360°. Det gir tydelige kryss på tak og gulv, noe som er en fordel når du for eksempel bygger skillevegger eller skal henge en lampe midt over spisebordet.

Vil du bruke en sirkellaser utendørs, stiller det store krav til apparatet. Vi har testet hvordan deltakerne klarer seg under forskjellige forhold.

Vi har også vurdert kvaliteten på deltakerne og sett på funksjoner som Bluetooth og muligheten for å låse pendelen under transport.

Uavhengig sirkellaser-test

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Vi har testet disse 7 sirkellaserne

BOSCH PLL 360
EINHELL TE-LL 360
STANLEY SLL360
STABILA LAX 400
BOSCH GLL 3-80 C
LASERLINER SUPERPLANE-LASER 3D PLUS
DEWALT DCE089D1G

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken sirkellaser som ble den store vinneren av vår sirkellaser-test.