Meiselhammer til det tunge arbeidet

Meiselhammeren er genial å ha når du skal bryte opp gulv, fjerne en betongvegg eller utføre annet tungt nedrivningsarbeid.

En meiselhammer er uunnværlig når du skal bryte opp betong og lignende materialer.

En meiselhammer er uunnværlig når du skal bryte opp betong og lignende materialer.

Meiselhammer: spisskompetanse

Om du skal fjerne et betongdekke, et fundament, en betongvegg eller lignende, så er en meiselhammer din beste venn. En meiselhammer gjør det tunge og harde arbeidet betydelig enklere. En meiselhammer er utstyrt med meisel som med hjelp av meiselhammerens motor kan hakke seg gjennom de fleste materialer, og på den måten lette arbeidet.

Velg riktig meiselhammer

Om du skal investere i en meiselhammer, er det viktig å ta stilling til hva du skal bruke meiselhammeren til. Først og fremst skal du vurdere hvor tungt arbeid meiselhammeren skal kunne klare, og dette kan være avgjørende for hvor stor meiselhammer du skal kjøpe. Hvis du skal jobbe på trange steder, bør du vurdere en meiselhammer i en kompakt modell. En annen avgjørende ting ved en meiselhammer er slagkraften. Den blir målt i joule, og forteller hvor mye kraft meiselhammeren jobber med.

Slik bruker du en meiselhammer

Meiselen dyttes på plass i festet. I meiselen er det en fordypning som skal vende opp mot låsehåndtaket.

Lås meiselen fast ved å trykke låsehåndtaket på plass.

Skru på maskinen. Knappen skal ikke holdes inne mens maskinen kjører. Maskinen skrus av på samme knapp.

Ekstrautstyr på meiselhammeren

Meiselhammeren er utstyrt med et hav av løsninger som kan gjøre arbeidet med meiselhammeren enklere. En meiselhammer er et tungt verktøy, og derfor bør du vurdere om din nye meiselhammer skal ha et magnesiumhus, noe som er med på å redusere vekten på meiselhammeren. Du kan også velge å kjøpe en meiselhammer utstyrt med en myk start, og det kan være en fordel da du på den måten ikke risikerer at meiselen på nedbrytningshammeren "stikker av" med en gang du starter den. Vibrasjonskontroll er også noe du kan vurdere hvis du skal kjøpe en meiselhammer. Denne reduserer voldsomme vibrasjoner som oppstår i forbindelse med arbeid med meiselhammeren.

Leie av meiselhammer

Meiselhammeren løser en spesifikk oppgave, og det gjør den veldig bra. Det er dog begrenset hvor ofte privatpersoner bruker en meiselhammer. Derfor kan det være en god ide å undersøke om det er mulig å leie en profesjonell meiselhammer i nærheten av der du bor. En profesjonell meiselhammer er en dyr investering, og profesjonelt utstyr løser oppgavene enklere og raskere.

Meiselhammer eller borhammer

Forksjellen på en meiselhammer og en borhammer er til å føle på. En meiselhammer er et spesialverktøy som utelukkende er beregnet til nedrivning via en meisel. I motsetning til meiselhammeren, er borhammeren mer allsidig og kan også bore og slagbore, i tillegg til å meisle. En meiselhammer er best til tyngre oppgaver hvor det skal fjernes fundament, asfalt eller betong. Borhammeren egner seg bedre til enklere oppgaver, som å fjerne fliser på kjøkkenet og badet, eller kanskje fjerne en mursteinsvegg. En meiselhammers slagkraft ligger typisk mellom 20 og 65 joule, mens en borhammer arbeider med mer beskjedne 2-3 joule.

VI TESTER: Borhammer test](Test av borehammere

    Akkurat nå leser andre ...