SPISSKOMPETANSE: På grunn av formen den har, kan multikutteren komme til der andre verktøy må gi opp.

SPISSKOMPETANSE: På grunn av formen den har, kan multikutteren komme til der andre verktøy må gi opp.

KUTT PROPPER TIL GULV OG TERRASSE
Multikutter - slik bruker du en multikutter 1. Trelim fordeles i hullet med en liten, stiv pensel. Trykk proppen 1 mm ned, smør på lim rundt hele proppen, og bank den inn. La limet tørke til neste dag.
Multikutter - slik bruker du en multikutter2. Utstyrt med et fintannet blad, er multikutteren ideell til å skjære av proppen helt tett mot underlaget. Den gjør jobben både raskt og nøyaktig.
Multikutter - slik bruker du en multikutter3. Multikutteren kan skjære helt tett på underlaget, men en etterfølgende sliping er likevel nødvendig for å få overflaten helt plan.

BESKYTT UNDERLAGET: DEKK TIL, SÅ MULTIKUTTEREN IKKE LAGER RIPER

Multikutterens hode beveger seg fra side til side med opptil 20.000 bittesmå (oscillerende) svingninger i minuttet.

Det gjør den effektiv, nøyaktig og i stand til å jobbe “på stedet”. Men de lynraske bevegelsene betyr også at du må være nøye med å beskytte de overflatene du jobber i nærheten av, ellers lager verktøyet merker, eller enda verre; dype riper.

Et stykke fast materiale, for eksempel en masonittplate, tynn kryssfinér, vinyl eller gummi, er godt egnet. Tykk papp kan også brukes.

LES OGSÅ: Test av multikuttere

Multikutter: Slik bruker du multikutteren din

Et platestykke dekker effektivt til, slik at du ikke sager i gulvbordene når du skjærer inn i fotlisten.

FRES UT FUGENE RUNDT EN ØDELAGT FLIS
Multikutter - slik bruker du multikutteren din 1. Skal du skifte en ødelagt flis, er multikutteren opplagt. Men før du griper den, skal du bore hull i flisen. Det reduserer spenningen, og dermed risikoen for å ødelegge omkringliggende fliser.
Multikutter - slik bruker du multikutteren din2. Med et spesielt smalt blad, fjernes fugen rundt flisen. Bladet jobber forsiktig og sikkert – uten å skade naboflisene. Skjær hele veien rundt i en dybde som tilsvarer flisens tykkelse.
Multikutter - slik bruker du multikutteren din3. Bank forsiktig hull med hammer og meisel, så flisen kan fjernes bit for bit. Deretter renses underlaget, slik at det blir så plant som mulig, og kanten skjæres ren med multikutteren.

SKYGGELISTER: Rask kutting – på stedet

Multikutter: Slik bruker du multikutteren din

Utstyrt med et dykksagblad, kan du kutte skyggelisten nøyaktig til på stedet. Det tidkrevende alternativet er å ta ned listen, kappe den til og montere den igjen.

DØRLISTER: Tilpass listene til nytt gulv

Multikutter: Slik bruker du multikutteren din

Multikutteren klarer lynrask tilpassing av dørlister. Legg en bit av det nye gulvbordet og det valgte underlaget (for eksempel skumplast), og skjær vinkelrett inn.

FJERN RÅTTENT VINDUSTRE MED MULTIKUTTEREN DIN
Multikutter - slik bruker du multikutteren din 1. Multikutteren er spesialist når det skal skjæres inn midt på et trestykke. Her fjerner vi en bit råttent tre på et vindu. Bruk et dykksagblad, og ikke sag for dypt.
Multikutter - slik bruker du multikutteren din2. Når du har merket opp alt det råtne treet, skjærer du inn fra begge sider av det området du vil fjerne. Da får du et regulært hull med rene linjer.
Multikutter - slik bruker du multikutteren din3. Sagbladene på multikutteren kan vendes i mange forskjellige arbeidsvinkler. Det gjør at den kan komme til på steder der annet elektrisk verktøy må gi opp.
Multikutter - slik bruker du multikutteren din4. Med et raskt bladskift, kan multikutteren klare mange forskjellige oppgaver. Her fjerner vi en gammel gummifuge med et skrapeblad.