Se hvilken maskin som med to gullmedaljer, to sølvmedaljer og en bronsemedalje ble den overraskende vinneren av den store slipedysten.

Se hvilken maskin som med to gullmedaljer, to sølvmedaljer og en bronsemedalje ble den overraskende vinneren av den store slipedysten.

Slipemaskinene gjør livet som gjør det selv-er betydelig morsommere og enklere. Til små oppgaver som å slipe en bordkant eller en enkelt vindusramme, kan du selvfølgelig klare deg med en slipekloss og litt slipepapir, men oppgavene skal ikke bli mye større før en slipemaskin blir nesten uunnværlig.

Markedet byr på mange forskjellige maskiner. Den eldste er plansliperen, som med sin store slipesåle er en ypperlig maskin til plane flater. Men som det synes i et hvert mesterskap, har selv en mester sine begrensninger, og må se seg slått av nye deltakere med utvidede talenter.

Slipemaskiner til hjemmebruk

Vi har plukket fem typiske slipemaskiner til hjemmebruk. De blir bedømt på slipefunksjon og hvor gode de er. I denne artikkelen kan du se hvilken som er den beste allrounderen.

Slipedystens fem øvelser

Alle slipemaskinene i slipedysten blir utfordret i fem forskjellige disipliner, som er typiske slipeoppgaver i hjemmet. Dommen faller ikke kun på hvor effektivt maskinene sliper, men også på hvordan de føres, og muligheten for å manøvrere på trange plasser, for eksempel i hjørner og langs kanter.

Last ned artikkelen og se hvordan slipemaskinene klarte seg gjennom de fem disiplinene:

  • KJØKKENBENK – nedslitt og skjoldete
  • VINDU – malt og småsprosset vindu
  • TRAPP – lakkert og gulnet
  • RU PLANKER – ru planker slipes ned
  • PARKETTGULV – lakkert og gulnet