Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

TEST: Vi tester 8 effektive båndslipere

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

En båndsliper er uovertruffen til større slipeoppgaver, som til benkeplater, grove materialer og gulv. Men pass på hva du kjøper: Noen av dem er for sterke, noen bråker, og andre er vanskelige å styre.

Båndsliper test: Vi tester 8 effektive båndslipere

Om testen

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

Har du først oppdaget hvor mye du kan slipe med en båndsliper, og sett hvor effektivt den jobber, er du solgt.

En båndsliper er et verktøy som ofte blir valgt bort av de som allerede har en eksentersliper. Men til oppgaver som større benkeplater og mindre gulv er den perfekt, og til å finslipe et par grove planker er en båndsliper overraskende effektiv, hvis du velger en modell som kan justeres i styrke.

En båndsliper skal helst være sterk, men den skal ikke plutselig fare i vei og gnage seg ned i det du sliper, før du aner hva som skjer.

Testen vår avslørte at det er stor forskjell på hvor lette de enkelte maskinene er å styre. Vi fant også ut at det er like viktig å kunne dosere kreftene nøyaktig, som det er at maskinen har de kreftene den skal ha.

VI HAR TESTET DISSE 8 BÅNDSLIPERENE:

  • BOSCH PBS 75 AE
  • METABO BAE 75
  • DEWALT DWP352VS
  • BLACK+DECKER KA86
  • COCRAFT 30-9983
  • WORX WX661.1
  • MAKITA 9404J
  • SKIL 1220 MA
Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

Ordet sliper er egentlig feil å bruke om både planslipere, eksenterslipere og båndslipere – for i ordets rette betydning er det nok bare båndsliperen som fortjener betegnelsen.

En båndsliper er altså de som med rette kan bære navnet med hevet hode. De er laget med vekt på det grovere slipearbeidet. At de med finkornede slipebånd også kan brukes til det mer delikate finpusseriet, er naturligvis bare en fordel. Likevel vil de fleste nok foretrekke å gripe tak i plansliperen eller eksentersliperen til de finere slipe- og pusseoppgavene. Der har de sin styrke.

En båndsliper skiller seg fundamentalt fra sine to lettere fettere. Der plansliperen og eksentersliperen mer eller mindre utfører roterende sliping, så sliper en båndsliper lineært, altså i én retning. Et prinsipp som egner seg godt til arbeid med tre, der fibrene jo også ligger i én og samme retning. Slipearbeid på en smal kant er også båndsliperens suverene felt, da den arbeider langt mer stabilt her enn de roterende maskinene.

Hvis en båndsliper er et nytt bekjentskap for deg, bør du øve deg på noe fra restekassen med den. Du vil bli overrasket over hvor raskt den gnager dype sår i selv ganske harde overflater, hvis den ikke hele tiden beveges på arbeidsflaten. Til gjengjeld blir båndsliperen en tro følgesvenn når du har lært den grundig å kjenne.

Last ned hele testen nå

Last ned magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

Båndsliper test
Båndsliper test
Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake