Billig og dyr diamantskive er like gode

Vi har testet en diamantskive til 60 kroner mot en til det femdobbelte – og overraskende nok lager de like pene snitt i fliser.

Billig og dyr diamantskive er like gode

Den billige og den dyre diamantskiven ser veldig forskjellige ut – men snittet de etterlater seg er stort sett identisk.

Det er likegyldig om du velger en billig eller en dyr diamantskive til en vinkelsliper når du skal skjære i fliser – i hvert fall hvis det er snittkvaliteten som er det avgjørende.

Zoomer du helt inn på snittet, etterlater begge små skjønnhetsfeil. Den ene lager dog ikke flere enn den andre. Og alle feilene er så små at de ikke synes når flisene først er lagt og ferdig fuget.

I fire populære typer fliser har vi testet en billig skive mot en dyr spesialskive, som vi kjøpte sammen med flisene i flisbutikken.

Den billige skiven jobber litt tregere. Den bråker litt mer, og maskinen vibrerer også litt mer når den skjærer. Hvis du skal lage mange snitt og jobbe med diamantskiven i lang tid, kan det være gode grunner til å velge den dyre – men snittkvaliteten er ikke en av dem.

Klikk på bildene under, og se om du kan se forskjell.

Glasert, keramisk flis til vegg, 4 mm.

Keramisk flis til vegg og gulv, 11 mm.

Porselensflis til vegg og gulv, 7 mm.

Porselensflis til vegg og gulv, 9 mm.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Vinkelsliper