Vinkelsliper

Vinkelsliperen kan mye mer enn å skjære i stein og stål. Her får du tips og veiledning til hvordan du bruker vinkelsliperen og hvilke oppgaver den klarer. Du kan også se den nyeste testen av vinkelslipere.

  Vinkelsliperen – din venn i nøden

  Det er ikke sikkert at du bruker vinkelsliperen din særlig ofte. Men når du har brukt den, er det som oftest fordi det er det eneste verktøyet som kan løse oppgaven:

  • Et stykke jern som skal skjæres over
  • En betongflis som skal deles
  • En fliskant som skal avfases
  • En smadret skrue som må få skåret av hodet
  • Noe metall eller betong som skal slipes

  Vinkelsliperen er utrolig sterk, og med de riktige skivene kan den skjære og slipe i stort sett alle harde materialer.

  Vinkelsliper på batteri

  Batteridrevne vinkelslipere er i stor grad på vei inn i markedet, og de kan lett klare oppgavene. For under 1000 kroner kan du skaffe deg en ledningsfri modell som har rikelig med krefter til å klare de som regel raske oppgavene ovenfor. Men du må naturligvis betale en god del for å slippe ledningen. En god vinkelsliper med ledning kan du få for under det halve.

  Stor eller liten vinkelsliper

  De fleste vinkelslipere har 125 mm skiver, men du kan også få store modeller, ofte da med 230 mm skiver. Den størrelsen egner seg spesielt til f.eks store betongfliser og oppgaver hvor det må skjæres gjennom tykke emner. Men det er sjelden du får bruk for den som gjør det selv-er. Oppstår behovet, kan den leies. Mini-vinkelslipere er til gjengjeld nesten enda mer anvendelig enn standardmodellen. Den kan kjøres med et 12 volts batteri og kan med sin lille 76 mm skive nå inn til de mest umulige stedene - selv om den naturligvis ikke kan skjære over tykke emner.

  Test av vinkelslipere

  Vi har selvfølgelig testet vinkelslipere slik at du kan se hvilken vinkelsliper som passer best for deg. Her finner du vår nyeste test av vinkelslipere: Vinkelsliper test

  Mye tilbehør til vinkelsliperen

  Når alt det er sagt, så kan en vinkelsliper faktisk mye mer enn det du kanskje hadde trodd. Du kan få et hav av tilbehør til vinkelsliperen din. Alt fra stålbørster til betongslipeskiver og fugefreser-forsatser. Se etter tilbehør i byggvarehuset og på internett, slik at du kan få enda mer glede av maskinen. Det er en av de få maskinene som både kan slipe et betonggulv og en benkeplate.

  Her kan du lese mer om hvordan du sliper betong med vinkelsliperen.

  Husk HMS når du bruker en vinkelsliper

  Du må være veldig forsiktig når du bruker vinkelsliperen. Den ligger alltid på topp på skadestatistikkene, og den raskt roterende skiven må du ha respekt for. Den kan virkelig gjøre skade om den treffer en finger, eller om den slår tilbake fordi den treffer noe hardt.

  Hold godt fast, drei sikkerhetsskjermen, slik at du er beskyttet best mulig og bruk hansker, briller og hørselsvern når du bruker vinkelsliperen.