Overfreser test: Vi tester 6 populære overfresere med ledning

Det er ingen tvil om at vi har å gjøre med litt av en spesialist her. Derfor kan overfresen selvsagt også mye annet og mye mer enn bare å frese et saftspor på et skjærebrett. Overfresen kan by deg på et hav av muligheter, og når du først er blitt fortrolig med den, er den vanskelig å unnvære igjen.

Å frese perfekte profiler eller noter, felle inn hengsler eller lage en nøyaktig kopi når de profilerte fotlistene skal forlenges, er bare noen av oppgavene overfresen kan utføre. Det er lekre detaljer, som kan overføres til mange forskjellige gjør det selv-prosjekter. Felles for dem alle, er at de oser langt av både kvalitet og godt håndverk.

Utvalget av fresestål er stort, og flere av deltakerne leveres med ett eller flere stål. Hvert enkelt er laget til å utføre én spesifikk freseoppgave. Det gir deg en fornemmelse av hvor allsidig maskinen faktisk er.

Mye for pengene

Selv om overfresen er en spesialmaskin, trenger den faktisk ikke å koste all verden. For eksempel er prisen på den dyreste testdeltakeren bare 1600 kroner. Men for en enda lavere pris, kan du få en ekstremt gjennomført overfres som klarte seg langt bedre enn vi hadde forventet.

De seks overfresernes prestasjoner svinger mye, men de beste overfresene er overbevisende.

Overfreser test: Slik har vi testet overfresene

Hvis utfresingen skal være perfekt, krever det enkel justering, høy presisjon og enkel betjening. Derfor har vi valgt å vektlegge de tre parametrene like høyt.

Først vurderte vi hvor enkle de seks overfresene var å justere etter deres egne dybdeskalaer. Overfresene ble stilt inn på 12 mm. Vi freste et spor, og med et skyvelære tok vi et kontrollmål for å måle presisjonen. Betjeningen ble vurdert fortløpende.

Til slutt testet vi hastigheten ved å frese et spor på én meter. Det gir en god fornemmelse av motorenes faktiske styrke.

Uavhengig test av overfresere

Gjør Det Selv er 100 prosent uavhengig av produsenter, annonsører og andre kommersielle interesser.

Vår testredaktør undersøker markedet for hva som finnes, og håndplukker selv de maskinene han vil teste.

Alle produktene i testene blir utsatt for akkurat de samme harde prøvelsene, som du kan se nærmere beskrevet på disse sidene.

Overfreser test: Vi har testet disse overfresene

  • BOSCH POF 1400 ACE
  • RYOBI RRT1600-K
  • MAKITA RP0900J
  • BILTEMA 17-221
  • BOSCH POF 1200 AE
  • FERM PRM1015

LAST NED HELE TESTEN og se hvilken overfres som ble den store vinneren av vår overfreser test.