DCL182Z bruker samme batteri som andre 18 volts maskiner fra Makita.

DCL182Z bruker samme batteri som andre 18 volts maskiner fra Makita.

Det virker som en god ide med en batteristøvsuger som er enkel å ha med i bilen og rundt i verkstedet. Men denne modellen fra Makita bør forbedres en del.

For det første suger den dårlig. For det andre, er støvposen så liten, at hvis maskinen hadde kunnet suge, ville posen måtte skiftes hele tiden. I tillegg er støvsugeren for kort.

Støvsugeren har ikke kapasitet nok

Vi prøvde å støvsuge både bil og verksted, og ble ikke imponert. Gress og småstein, sagflis og et par skruer lå igjen på gulvet. Gulvmunnstykket var også for bredt til å støvsuge bilseter med. Vi savnet et lite møbelmunnstykke. Det ekstra munnstykket, som kan rekke ned mellom seter og inn i kroker, fungerte dog fint.

Maskinen har verken sug nok eller kapasitet til å ta opp avfall i posen. Hvis du ikke liker litt spesielle utfordringer når du støvsuger, skjønner vi ikke helt poenget med å kjøpe denne.

MAKITA 18 V STØVSUGER DCL182Z

1 stars

Det er smart at du kan bruke dine andre Makitabatterier til å støvsuge med, men støvsugeren er ikke ferdig utviklet. Den suger dårlig, mangler et lite munnstykke, og poseløsningen er forferdelig.

Pris: Vi har sett den til 804 kroner, uten batteri og lader

+ Hendig. Ingen ledning.
÷ For kort. Suger dårlig.