Spiralsag til fliser

Med en spiralsag kan du lett og raskt sage til bl.a. dine fliser. Men den kan også skjære i metall og tre. Maskinen kan både skjære rett, skrått og i forskjellige former. F.eks. er den perfekt til å skjære ut til vannrør i flisen uten risiko for at flisen sprekker.

Når du jobber med maskinen, bør du alltid bruke hørselvern og sikkerhetsbriller – gjerne også støvmaske – da maskinen snurrer med opptil 30.000 omdreininger. Først vil håndverkeren vise hvordan maskinen med den spesielle hullsagen lett skjærer seg gjennom vanlige baderomsfliser.

Maskinen legges på bøylen, så boret får en vinkel på 45 grader i forhold til hullet som skal lages. Når boret har fått tak, rettes maskinen langsomt opp, og skjærer raskt et hull i flisen. Borets sider, som er belagt med diamantspon, kan også brukes til å slipe hullet helt rent.

Maskinen fås med forskjellige forsatser, bits og bor, så man både kan bore hull og skjære i flere forskjellige materialer. Forsatsen skiftes ut med en tilhørende fastnøkkel.Med dette boret kan du skjære flisene i akkurat den form du ønsker.

Her skal det f.eks. skjæres et buet hjørne i flisen. Når det er tegnet opp, er det bare å holde boret på plass og forme flisen. Skjær først litt ut langs hele streken. Deretter er det bare å følge streken og skjære gjennom. Til slutt kan det runde hjørnet finpusses.

Maskinen kan også brukes til mange andre ting. Den skjærer uten problemer i tre, og kan f.eks. brukes til å lage mønstre og dekorasjoner med. Så hvis man har litt kunstnerisk talent og bor i f.eks. nummer tre, er det ikke vanskelig å lage seg et nummerskilt til huset.

Takket være sålen, er det lett å holde maskinen stabil og i samme dybde mens den freser. Maskinen kan selvfølgelig også skjære i gips, fibersement, finerplater, og selv akryl klarer den enkelt.

De som har forsøkt, vet at akryl er et meget vanskelig materiale å jobbe i, fordi det ofte fliser eller slår lange sprekker. Men det er ikke noe problem for sagboret .Det glir uten problemer gjennom den 6 mm tykke akrylplaten, uten at det blir så mye som en sprekk ut til sidene.

Denne modellen går på 230 volt, og koster ca. 1500 kroner, men maskinen kan i dag også fås i en batteridrevet utgave, som koster litt over 2000 kroner.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Verktøy