Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Det ser så enkelt og elegant ut, når dusjveggen på badet består av én enkelt frittstående glassvegg. Du kan sette den opp selv, forsikrer denne fagmannen, mens han med sikre bevegelser viser oss hvordan det gjøres. Det forutsetter dog at du er nøye, og at du er 100 prosent oppmerksom på de fallgruvene jobben alltid innebærer: feil mål, for små skinner og fettede flater.

Feil mål på glasset får du, hvis du ikke tar høyde for skjevheter på veggen. Du bestiller det herdede sikkerhetsglasset på mål, og fordi du får en firkantet glassplate, skal den passe på det stedet der veggen er lengst inne i rommet. Dette kan bli feil hvis veggen heller innover, fordi du måler bredden ved gulvet.

For små skinner får du hvis du ikke tar høyde for både gulvets og veggens skjevheter. Selv om glassplaten ikke rekker helt inn i hjørnet, skal skinnene være så lange at de gjør det. De skal også være så dype, at de til tross for skjevhetene i veggen og gulvet griper minst 6 mm inn over glasskanten overalt.

Fettede flater skal du for alt i verden unngå. Har flisene eller skinnene den minste lille fettflekk, mister limet grepet. Avfett derfor alle limflater med sprit.

LES OGSÅ: Alt om dusjkabinetter

REDAKSJONEN ANBEFALER: Rette fliser med 360 graders sirkellaser

Om du skal legge fliser på veggen, vil du ha stor glede av en 360 graders sirkellaser. Den kraftige laserstrålen lyser hele veien rundt i nøyaktig samme høyde, slik at flisene dine kommer til å sitte rett.

Uansett om du skal legge fliser på veggen, henge opp bilder i samme høyde, nivellere et gulv eller lage fall på terrassen, er en sirkellaser er helt genialt verktøy som sparer deg for mange timers arbeid med vater og retteskinner.

Akkurat nå får du en 360 graders sirkellaser sammen med 2 nummer av Gjør Det Selv for kun 99 kroner! Du sparer 859 kroner.


””


Her kan du se en video av 360 graders sirkellaseren: