Slik monterer du glassvegg til dusjen

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
2 timer
Pris
3.000 kroner

Intro

OBS: Denne veiledningen er en del av et større tema.
Se hele temaet her: Nytt bad helt fra bunnen

Er dusjrommet bredt nok, kan du nøye deg med én enkelt glassplate som her - inngangsplassen skal helst være minst 50 cm bred, for at det ikke skal virke altfor trangt å bevege seg inn og ut. Alternativt kan du sette opp en ekstra plate som dør, slik at du lukker helt igjen.

Badet vårt er 130 cm bredt, og vi har valgt en enkel glass plate som er 80 cm bred.

Veiledning

01
Glassvegg 9 Trinn

1

Strek opp på veggen der glassplaten skal monteres. Vi har planlagt at den skal stå oppå kanten av det 1 cm høye trinnet vi har laget fra dusjgulvet og opp til resten av flisgulvet på baderommet.

2

En sugekopp på platen gir et godt grep. La endelig beskyttelseshjørnene sitte, og sett glassplaten på en trepinne, slik at den ikke skades av de harde flisene.

3

Sett monteringsskinnene på kanten av platen. Skinnene fås i flere forskjellige metaller og overflater. Hold deg unna plastmodellene, som fort blir for ustabile.

4

Glassplaten løftes med stor forsiktighet inn på plass i det 1,5 cm brede innhakket vi har laget i flissokkelen langs gulvet. Sjekk at den står i lodd.

5

Rett glassplaten og skinnen opp i lodd ved hjelp av de små, klare kilene, som kan kjøpes sammen med platen. Gulvet faller jo mot sluket, så det må justeres litt.

6

Når kilene er på plass og platen er i lodd, markeres platens kant på U-profilen, pluss 1 mm - det er så mye plass silikonen vil ta i veggskinnen etter monteringen.

7

Skinnen kappes med en fintannet baufil. Grader og skarpe kanter fjernes med en fil.

8

Fjern metallprofilene fra glassplaten nå som prøveoppsettingen er ferdig.

9

Metallskinnen monteres på veggen med skruer - husk at hullene skal være undersenket og i plan med U-profilens bunn i skinnen, ellers kommer ikke målene til å passe.

02
Montering av skinner og glass 9 Trinn

Akkurat som veggskinnen, skal gulvskinnen også settes fast. Den limes fast - vi har gulvvarme, som vi nødig vil punktere med en skrue.

Den silikonen vi bruker er et spesial­produkt, som nettopp er beregnet til montering av glass i våtrom.

Gjør deg flid når du jobber med silikonfuger som her. Silikon er klissete og kan være vanskelig å jobbe med, men du skal lage pene fuger - ellers blir feilene du gjør veldig synlige. Silikonen skal klebe, men den skal ikke synes.

1

Gulvet avfettes grundig med rødsprit og en ren klut.

2

Avfett også i bunnen av U-profilen - og gjenta flere ganger. Det er viktig!

3

Legg deretter en stripe klar spesialsilikon i bunnen av U-profilen. Silikonen er nettopp beregnet til montering av glass.

4

Legg en smal stripe silikon på gulvflisene der skinnen skal settes fast. Vi ønsker ikke å bore hull i gulvet. Dels fordi det ikke er nødvendig, og dels fordi vi har gulvvarme under flisene.

5

I bunnprofilen legges også en stripe silikon, og profilen presses over bunnen av glassplaten. HUSK å legge de små klare kilene i bunnen av skinnen først. Det er kilene som sørger for at platen står loddrett.

6

Platen med bunnskinnen på løftes inn i veggskinnen og senkes ned på plass på gulvet. Sjekk at glassplaten og bunnskinnen passer i lengden, og at platen står der den skal.

7

Sprut på en mild såpevannsoppløsning. Press glassplaten godt inn mot veggen, gjerne med stort press, for silikonen som er både bak skinnen og i bunnen av skinnen skal presses helt sammen.

8

Med forsiktig hånd og uten å dytte til glassplaten, fjernes overskytende silikon enkelt. Både den som er presset opp fra bunnskinnen, og den som er presset ut under den.

9

Samme prosedyre følges langs inn- og utsiden av den loddrette delen av glassplaten. Tørk overskytende silikon av fugepinnen, spray med såpevann og kjør videre med fugepinnen. La fugen tørke i 24 timer.

Materialer

  • 6 mm herdet glass, 80 x 200 cm inkludert aluminiumsskinne
  • Klare glasskiler
  • Våtromssilikon

Spesialverktøy

  • Sugekopp til glass

Tidsforbruk

Et par timer.

Pris

Cirka 3000 kroner.

Vanskelighetsgrad

Det ser kanskje vanskelig ut, men faktisk er det ganske enkelt - bare du behandler glasset forsiktig.

Tips & Triks

Magasinartikkel

Last ned artikkelen i PDF-format, slik den opprinneligt ble vist i magasinutgaven til Gjør Det Selv.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Dusjkabinett