Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Gulvmembran

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

I dusjnisjen er gulvet rettet til med selvnivellerende sparkelmasse, så fagmannen skal nå lage en vanntett gulvmembran.

Det må settes tetningsbånd langs alle overganger mellom gulv og vegg, akkurat som det ble gjort ved våtromssikringen av veggene. Derfor starter fagmannen med å slipe og feie hjørnene, så de er helt rene og fri for smuss.

Det kan være vanskelig å få båndet rundt i hjørnene, men håndverkeren har et lite knep. Fold et ca. 20 cm stort stykke på midten, og klipp halvt gjennom båndet. Fjern beskyttelsesfolien, og legg det ene klippede hjørnet inn over det andre så de danner et lite hjørne. Start med å sette de fire hjørnene på plass, så de sitter helt tett til veggen. Bruk eventuelt en fugeskje til å passe dem helt tett til veggen. Rundt avløpet klippes det et bånd, som passer med det nedstøpte sluket. Deretter settes det selvklebende tetningsbånd rundt i kanten på hele badet, så alle overganger mellom gulv og vegg er dekket.

Det støpte betonggulvet må så primes. Her brukes en godkjent våtromsprimer, hvor det er tilsatt et rødt sporstoff som viser hvor langt du er kommet. Den røde fargen sikrer dessuten at du ikke lager svake punkter. Primeren påføres med enten rull eller, som her, pensel. Det kan jobbes videre på gulvet dagen etter. Hele gulvet skal ha en våtromsmembran. Det er en tokomponent gummimembran, som er godkjent til våtrom. Det er ofte det letteste å pensle membranen ovenpå tetningsbåndet i overgangen mellom gulv og vegg.

LES OGSÅ: Enkel terrazzo med få materialer

På de store flatene, som for eksempel her i dusjnisjen, påføres membranen med en tannsparkel. Bruker du en 4 mm tannsparkel til å påføre membranen med, blir massen jevnt fordelt. Når du deretter glatter den ut, er du samtidig sikker på at du oppnår riktig lagtykkelse. Membranen skal alltid være minst 1 mm tykk. I kanten til dusjnisjen pensles membranen på. Du må regne med at det går minst 24 timer før membranen er tørr og du kan gå i gang med leggingen av gulvflis.

LES OGSÅ: Våtromsmaling: Her skal du bruke våtromsmaling

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Video: Gulvmembran
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake