Hva brukes byggeblokker til?
FORSKALING Forskalingsblokkene settes på betong i eller under bakkenivå, armeres og fylles med betong. Blokkene er kun forskaling, og styrken avgjøres av betongmengden.
FUNDAMENT Såleblokker på fast grunn med et skift universalblokker oppå, er et enkelt og godt fundament til enkle bygg, for eksempel til en liten hytte, som på bildet.
7 varianter av byggeblokker
FORSKALINGSBLOKK De H-formede betongblokkene finnes i forskjellige størrelser, avhengig av hvor tykt fundamentet skal være. De fylles med betong i hulrommet
UNIVERSALBLOKK Mures opp som tradisjonelle murstein. De bredeste variantene har utsparingshull, som skal vende ned ved muring. Blokkene kan mures uten mørtel i stussfugene.
SÅLEBLOKK Såleblokk benyttes som et alternativ til plasstøpt grunnmurssåle på en bæredyktig grunn. Blokken har et spor for armering og utstøping med betong.
ISOBLOKK En sandwich av to lag lettbetongblokker med isolasjon mellom, gjør det enkelt å bygge en isolert murvegg. De mures opp med mørtel i striper på lettbetongen og isolasjon mellom stripene.
LETTVEGGSBLOKKER Lettveggsblokker er en rask og effektiv løsning for ikke-bærende innervegger. Blokkene låser seg perfekt i riktig posisjon, og kan bygges helt til taket i én operasjon.
PILARBLOKK Pilar- og søyleblokken tørrstables til ønsket høyde, før den armeres og fylles med betong. Blokkene egner seg godt som pilarer til for eksempel hytter og småhus, terrasser og brygger.