FUNDAMENT TIL UTESTUE: Element-fundament

Det er mange måter å lage fundament på, men dette er en av de enkleste. Underlaget er gravd ut ca. 50 cm under ferdig fundament, og er fylt opp med grov grus eller steinmateriale til et nivå på ca 30 cm under ferdig fundament.

Det hele er jevnet og brakt i vater.Nå kan de L-formede kantelementene legges langs fundamentets ytterkant. Elementene passer til oppmålingen. Bare ved avslutningen opp mot husets fundament kan det være nødvendig å korrigere litt.

Lås elementene fast med låsebeslagene.Skal det tilpasses et ekstra stykke, gjøres det lett ved å ta mål og sage til elementet med en håndsag.

Sett elementet på plass, og fest det med de to typer låsebeslag. Når alle elementene er på plass, settes de sammen. Så kan det første laget med isolasjonsplater legges ut. Enkelte steder kan det være nødvendig å sage til platene.

Det må også legges et tynt lag med plater opp mot husets fundament. Bruk enda en plate og de tilhørende plastnagler til å støtte det tynne laget mot fundamentet.

Det er viktig at det er tettet godt til, men det er heller ikke så vanskelig.Det krever bare å skjære til platene med en hobbykniv. Nå kan neste lag isolasjonsplater legges på. De legges med forskutte skjøter og med ca. 8 centimeters overlapp på kantelementene.

Og festes med plastnaglene. Håndverkeren legger først nå armeringsjern i fundamentkanten. Jernene bøyes til så de passer.

Og monteres på avstandsstykker. Deretter legges armeringsmattene ut. Og klippes til. Avstandsstykkene settes opp.

Nå gjenstår det bare å skjære ut der hvor hagestueelementene skal støtte på betongfundamentet, som dagen etter vil bli lagt ut med en betongpumpe. Fundamentet er støpt og klart til å ta imot elementene som hagestuen skal bygges opp av.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Støp verdens enkleste fundament

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Fundament