HYTTE I TRE: Høyt oppe i treet, i ly av bladene, kan man gjemme seg som en annen Robin Hood. Og hvem vet, kanskje kommer sheriffen av Nottingham forbi ...

Trehytte

En hytte i treet starter alltid som et barneprosjekt, der barna ønsker å ha et hemmelig gjemmested, vekk fra de voksnes årvåkne øyne. Men uansett hvor flinke barna er, bør du hjelpe til i prosjektet slik at du er sikker på at hytten i treet blir solid nok til å tåle barnelek.

Sikker trehytte

Når det kommer til sikkerhet i trehytten, er det viktig at det ikke stikker ut noen spiker som kan skade barna. Trehyttens gulv må kunne bære vekten av barna, og veggene skal tåle at det lekes rundt i hytten. Det er slike kjedelige ting som de voksne må tenke på, men som en 7-åring er lykkelig uvitende om.

Vår trehytte

Hos Gjør Det Selv bygde vi trehytten slik at den svever 2,5 meter over bakken. Den festes direkte inn i treet med bolter eller franske treskruer. Treets stamme er cirka 60 cm tykk, og tar ikke skade av det begrensede antallet av bolter og skruer.

En solid bunn

Det viktigste er bunnen. Den måler rundt 180 x 180 cm og består av et rammeverk av lekter. Trehyttens bunn settes sammen hakk for hakk rundt trestammen, og boltes inn i den. Etter dette stabiliseres bunnen med skråstivere under. Det gir et stabilt fundament å bygge videre på.

Gulv og vegger

Gulvet i trehytten vår er høvlede forskalingsbord. De legges med litt avstand, slik at eventuelt vann kan renne ut og ned på bakken. Veggene bygges med over- og underliggere, som skrus direkte på kanten av bunnplatformen og samles i toppen av en innvendig lekt. Sperrene er laget av lekter, og taket er overlappende liggende kledning, slik at vannet kan renne av. Til slutt skal alt males et par ganger.

Last ned den komplette byggeveiledningen til en trehytte

En trehytte er en smart idé til enhver hage med lekende barn, og følger du byggeveiledningen er det en overkommelig oppgave for alle gjør det selv-folk. Byggeveiledningen inneholder en tegning, materialliste og gode tips og triks. God fornøyelse.

En trehytte er et hyggelig familieprosjekt for store og små.