Det trekantede lekehuset er barnas eget tilfluktssted. Samtidig kan det brukes til overnattingsgjester når det ikke er alt for kaldt.

Det trekantede lekehuset er barnas eget tilfluktssted. Samtidig kan det brukes til overnattingsgjester når det ikke er alt for kaldt.

Vil du vil ha tak på carporten eller lysthuset, så er dette et forslag til hvordan det kan gjøres. Men vær klar over at det bare er til mindre bygninger som verken krever isolasjon eller nødvendigvis skal ha et fast gulv.

Vi har brukt konstruksjonen til å bygge et trekantet lekehus for å vise mulighetene i det trekantede alternativet. Gavlene og midtsperra kan lages helt ferdig med dør og vindusåpninger før huset settes opp. Huset er hevet over bakken for å beskytte mot fuktighet og dyr når noen oppholder seg der.

Trekantfasongen er god fordi du sparer materialer til sidene, og huset da ikke er så vanskelig å bygge. Det er fullt mulig å bygge det på et par regnfrie helger hvis du ikke samtidig skal slå gress, male huset og holde grillfest for hele familien.

LES OGSÅ: Alt om lekehus

Takbelegg for nybegynnere

Taket er kledd med et gjør det selv-vennlig produkt som bare limes og spikres på. Belegget fås også i teglrød og skifersort. Taket er dessuten som skapt til en rutsjetur.

Rutsjebanen og stigen er skrudd sammen og hviler løst oppå taket slik at begge deler kan løftes av. Som bunn i rutsjebanen er det brukt en bit glatt, oljeherdet trefiberplate som holder til utendørs bruk.

For å framheve den trekantede fasongen er vindskiene og de to nederste bordene på hver gavl malt hvite med heldekkende trebeskyttelse. Tør du, kan du la barna bestemme fargen på huset, eller det kan behandles med fargeløs trebeskyttelse.

LAST NED HELE ARTIKKELEN og få en trin for trinn-byggeveiledning til lekehuset.

VIKTIG: Sjekk sikkerheten

Pass på at lekehuset er sikkert for barna. Det skal ikke forekomme åpninger eller hull på mellom 9 cm og 23 cm som barna kan sette seg fast i. Rutsjebanen må ikke ha noen sprekker eller spisse vinkler som eventuelle jakkesnorer kan sette seg fast i. Og sørg for at alle skarpe kanter er pusset slik at barna ikke kan skade seg. Tenk nøye gjennom alt på forhånd, og ta ingen sjanser.