Kan syklene ta mindre plass?

Sidene er doble. Det gjør at det er plass til sykkelhjulene i “sandwichkonstruksjonen”.

Problem

Jeg har et kjellerrom, der vi oppbevarer syklene til alle i familien gjennom vinteren. Jeg kunne godt tenkt meg å kunne bruke rommet til andre ting enn oppbevaring av sykler, men de tar stor plass. Har dere en god idé?

Løsning

Ja. Du må muligens tenke litt annerledes enn når du tenker på tradisjonelle sykkelstativ, som tar stor plass. Du kan velge å lagre syklene loddrett i stedet for vannrett. Da tar de mindre plass (forutsatt at du kan lage plass til det på en vegg).

Du kan både enkelt og billig lage noen stativ som det på bildet. Det er laget for å kunne plassere syklene loddrett. Skrur du fast stativene til veggen, så bygger de mindre utover, samtidig som syklene fortsatt er enkle å få fatt i.

Du kan lage stativene av billige bord. Bordene skal bare ha en grei tykkelse (f.eks. 23 mm). Da bevarer de en viss stabilitet, og de slår seg ikke for mye etter at de er satt opp.

Redaksjonen anbefaler: Sett sykkelen på høykant

Du lager ganske enkelt en “L” av et par bord, og på begge sider av hvert bord skrur du på et ekstra bord, slik at sykkehjulene kan plasseres i “rennene”. En skråstiver nederst av to bord, også med plass til et sykkelhjul mellom, sikrer stabiliteten. En stoppkloss sikrer at sykkelen ikke triller ut igjen.

Til slutt mangler du bare en holder til forhjulet. Den skrus på i den høyden som passer til den enkelte sykkel. Da kan du variere, så det er plass til både små og store sykler. Skru stativene fast til veggen med solide plugger og skruer eller gjengestenger.

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Sykkelskur