Halvtak

Halvtak med flere fordeler

Det halvtaket vi har bygget her er kledd med takpapp og avsluttet med aluminiumslister. Det gir ikke bare et flott tak, men også et ganske solid halvtak som du kan ha glede av i mange år.

Under halvtaket er det god plass til ved. Og ikke bare en stor stabel som risikerer å velte, eller en stor stabel av veden fra i fjor og det nyinnkjøpte som ligger over hverandre og så vidt er tørt. Nei, her er det orden på sakene.

Inndeling holder orden på veden

Under halvtaket er det inndelinger laget av stolper og netting. Det skiller vedstablene, eller veden fra hagemøblene - hvis det er det du har stående i en av seksjonene. Skilleveggene lar samtidig vinden blåse rundt veden, slik at den holder seg tørr.

Solide materialer sikrer halvtaket

Du kan selvfølgelig bygge et halvtak av en håndfull stolper og de bordene du har liggende. Men i denne artikkelen har vi valgt luksusmodellen med fast tak og med fokus på utseendet. Det gjør vi både for å sikre halvtaket vårt et langt liv, og fordi det har en fremtredende plassering i hagen.

Alt i alt vil valget av materialene til halvtaket, som er rundt fire meter langt, koste rundt 5000 kroner.

Få en komplett byggeveiledning: Halvtak - bygg det selv!

På tross av det eksklusive utseendet, er dette faktisk ikke et vanskelig prosjekt. Hvis du har litt erfaring med å bruke hendene, trenger du bare å følge den detaljerte trinn for trinn-guiden. Da vil du klare å lage halvtaket på en helg.

LES OGSÅ: Her hos Gjør Det Selv har vi bygget mange forskjellige type vedskjul - her kan du se alle sammen og finne den modellen som passer best inn i din hage: Se alle vedskjulene