Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Her viser vi deg hvordan det bygges:

  • BUNNEN bygges av trykkimpregnerte terrassebord.
  • SIDENE bygges som moduler, som monteres mellom stolpene.
  • TAKET bygges av kryssfinér, som kles med shingel av takpapp.

Hvis du fyller det helt, kan det romme 4,5 kubikkmeter ved. Men hvis du bare fyller det med to stabler i siden – med en midtgang – kan du legge frisk ved til tørking før du har brukt alt det tørre du har. Du kan også velge å bygge to skjul – det tar jo ikke store plassen uansett. Det er en fordel å plassere skjulet tett mot huset ditt. Dermed slipper du å bære veden så langt når vedovnen har behov for etterfyll av nytt drivstoff. Det er spesielt en fordel om vinteren, når det er ufyselig og kaldt ute, og når forbruket av ved er klart størst.

Se byggeveiledningen her.

Redaksjonen anbefaler: Er veden din tørr nok?

Veden din bør ha en fuktighet på under 18% før du fyrer med den. Ellers vil du ikke oppnå en optimal forbrenning. Dessuten vil den våte veden i peisen utvikle seg til mer røyk, som kan sette seg i skorsteinen som løpesot - og i verste fall forårsake en skorsteinsbrann.

Derfor anbefaler vi at du alltid sjekker om veden din er tørr nok før du fyrer med den. Den sikreste metoden er å bruke en fuktmåler.

AKKURAT NÅ: Du får 2 nummer av Gjør Det Selv og en 6i1 multidetektor med fuktmåler for kun 89 kroner. Du sparer 465 kroner!

Ja, takk: Vis meg det gode tilbudet NÅ!

Her kan du også se en video av 6i1 multidetektorens seks forskjellige funksjoner.