Byggeveiledning
Lett
Vanskelig

Bygg i stål

Det er litt dyrere å bygge en gipsskillevegg med stålskjelett enn med tre, men hvis veggen skal fylle minst mulig, er stål det opplagte valget. Det er stivt, sterkt og rett, slik at du ikke får problemer med skjeve lekter.

Innebygget skyvedør krever tålmodighet

Det er enkelt å bygge en skillevegg. Når du samtidig skal bygge en skyvedør inn i veggen, blir det straks en smule vanskeligere. Døren må sitte presist og veggen rundt døren skal forsterkes, ettersom den må ha noe å henge i.

Skyvedør i vegg som standard

Hos flere dørprodusenter kan du kjøpe akkurat de delene du trenger til en skyvedør, som du selv skal bygge inn i veggen. Og det er nødvendigvis her du skal starte prosjektet ditt – for alt det andre skal jo bygges opp omkring og passe til skyvedøren. Det gir deg også mulighet for å kjøpe akkurat den døren du ønsker.

Pass på skruene

Følger du vår guide, og i tillegg har litt gjør det selv-erfaring, lager du enkelt både skillevegg og skyvedør.

En viktig detalj som lett kan glemmes av selv den erfarne, er gipsskruenes lengde: Du må bruke flere lengder underveis, og under normale omstendigheter skjer det vanligvis ingenting om du setter inn en litt for lang skrue i gipsplatene. Men det gjør det her! En skrue som rekker inn i hulrommet i veggen kan risse opp de fine nye skyvedørene den første gangen du åpner den. Så ha orden på skruene dine.

LES OGSÅ: Alt om skyvedører