Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Skyvedører

Skyvedører sparer en masse plass. Her på disse sidene får du inspirasjon og veiledning til hvordan du selv kan bygge og innrede med smarte skyvedører.

Skyvedør – når plassen skal utnyttes

Skyvedører er populært, og det er det mange grunner til. En skyvedør er blant annet smart fordi den er plassbesparende, da den ikke trenger å åpnes som en vanlig dør. Skyvedøren er “skjult” inne i veggen, og tar dermed ikke opp den plassen en vanlig dør ville ha gjort. Skyvedører er også populært å bruke når du skal dele opp et rom, uansett om det er snakk om et barnerom eller en gigantisk spisestue. Skyvedørene sparer nemlig den plassen, som vanlige dører opptar.

Skyvedører – innendørs og utendørs

Det er kun fantasien som setter en stopper for hvor du kan lage skyvedører. Det finnes skyvedører innendørs, skyvedører utendørs, skyvedører til garderober og skyvedører til boder og garasjer. Du kan montere skyvedører på badet eller på barnerommet, men det mest vanlige er å lage skyvedører i rom hvor det allerede har blitt lagd en skillevegg.

Skyvedør innendørs som romdeler

Har du en stor stue som du gjerne vil dele opp i to mindre rom, er en skyvedør genial. Ettersom en oppdeling ofte krever at du etablerer en skillevegg, er det nærliggende å bygge en skyvedør inn i skilleveggen i samme slengen. Om skyvedøren for eksempel plasseres mellom en stue og en spisestue, kan du enkelt tilpasse rommet alt etter om du har to eller tyve personer til middag.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Se også våre artikler om tetningslister

Skyvedør til bod utendørs

Et annet populært gjør det selv-prosjekt, er å lage skyvedører i boder utendørs eller i garasjen. Her er skyvedøren også en plassbesparende måte å åpne og lukke av et rom på.

Skinner til skyvedører

Når du skal bygge en skyvedør, skal du bruke skinner til skyvedører og beslag til skyvedører. Det finnes mange forskjellige systemer og størrelser av skinner til skyvedører. Du kan kjøpe alt hos store byggvarehus og på nettet.

Skyvedører – gjør det selv

Å sette opp skyvedører er et opplagt gjør det selv prosjekt. Når du likevel er i gang med å bygge en ny skillevegg, er det opplagt å bygge en skyvedør inn i veggen. På den måten slipper du å ta stilling til om døren skal åpne inn i det ene eller andre rommet.

Det krever dog litt ekstra arbeid å bygge en skyvedør inn i en skillevegg. Døren må sitte nøyaktig, og veggen som omkranser døren må forsterkes slik at døren har noe å henge i. Et annet triks er å bygge skilleveggen ved hjelp av et stålskjelett i stedet for med tradisjonelle trelekter – de er sterke, like og helt rette hver gang. Se vår artikkel: Innebygget skyvedør i skillevegg

Skyvedørsgarderobe – gjør det selv

Skyvedører er geniale når du for eksempel skal utnytte plassen i garderoben. Du slipper å ta et skritt tilbake for å åpne en eller flere dører i garderobeskapet – det er praktisk om skapet står i et lite soverom. I tillegg kan du som en bonus sette ditt helt egne preg på skyvedørene, slik at de passer perfekt inn i stilen på rommet. Med det riktige tapetet, kan du få skyvedørene til å gå i ett med rommets øvrige vegger og oppnå et helt stilrent design.

Skyvedørene kjøres på skinner, og det er helt opp til deg hvor mange skyvedører du velger til skapet ditt. Det kan være lurt med én dør per skinne, slik at du slipper å trekke en stor dør til siden for å komme inn til sokkene dine helt bakerst i skapet. En tommelfingerregel er derfor at jo flere skinner, desto enklere kommer du frem til klærne dine.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake