Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dørterskelen knirker – slik fikser du det

Skriv ut Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når dørterskelen knirker, er den beste løsningen å fjerne feielisten, løfte terskelen og klosse den opp. Det er en enkel oppgave som alle kan løse.

Knirkingen oppstår fordi understøttingen under dørterskelen er løs. Den må derfor klosses opp.

Intro

For mange ligger den uten tvil høyt på listen over de mest irriterende lydene i hjemmet: den forferdelige lyden av en dørterskel som knirker hver gang du tråkker på den, eller ungene løper over den.

Lyden oppstår fordi terskelen ikke sitter solid fast til gulvet lengre. Det får den konsekvensen at terskelen “gnir” seg mot karmene i siden hver gang det blir tråkket på den. Jo tyngre trafikk terskelen har, og jo flere føtter som trår på den, desto verre blir knirkelyden.

Den gode nyheten er at det er lett å gjøre noe med den ulidelige knirkingen. Å stabilisere en løs dørterskel er nemlig en av de minst kompliserte gjør det selvoppgavene du kan møte på. Litt enkelt håndverktøy, et par plastkiler og en klatt maling, samt en pensel, er faktisk alt som skal til.

Gjør Det Selv viser deg hvordan du fikser terskelen – og får ro i hjemmet!

Derfor har det gått galt

  • Tiden tærer. Som regel begynner terskelen å knirke over tid, fordi understøttingen slites vekk etter hvert som du tråkker på den. Etter hvert som det tråkker flere og flere føtter over dørterskelen, blir understøttingen slitt helt vekk.
  • Laget feil. I andre tilfeller skyldes knirkingen at terskelen er laget feil, og fra begynnelsen av har manglet den understøttingen som skal til for å holde den skikkelig fast.

Veiledning

1

Bryt av feielisten med et bredt stemjern.. Press stemjernet bak listen, og slå på det med en hammer for å få listen til å løsne.

2

Legg en kile under bunnstykket. Bruk masonitt, papp eller plast til oppklossing. Vi bruker små plastkiler. Spesielt klossen på midten er viktig for stabiliteten.

3

Gamle spiker/dykkert fjernes fra feielisten. Listen sitter ikke ordentlig fast hvis du bruker de gamle hullene. Dra ut spikerne med en knipetang.

4

Slip vekk små malingsgrader. Her er både terskelen og listen malt. For å få listen til å sitte pent, sliper vi vekk eventuelle små malingsgrader.

5

Slå fast listen med dykkert. Vi bruker 1,4 x 35 mm dykkert, 5 stk. til en list på 80 cm. Vi undersenker også med en dor, slik at spikerne bankes helt inn.

6

Slip lett etter. Slip lett med korn 120 før det males. Etterpå vil terskelen bli sittende fast i mange år - uten at den knirker!

Materialer

Til reparasjonen får du bruk for et stemjern, en hammer, et brekkjern, en tang, dor, en pensel og litt maling.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Reparasjon: Dørterskelen knirker – slik fikser du det
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake