Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Dørterskel

Dørterskelen din er utsatt for stor slitasje, noe som med tiden blant annet kan forårsake gulvtrekk. Her på disse sidene viser vi deg hvordan du enkelt vedlikeholder eller skifter ut slitte dørterskler.

Dørterskel eller bunnkarm

De fleste forbinder en dørterskel med den nederste delen av døren som ligger plant med gulvet. Men dørterskelen er egentlig bare den nederste delen av dørkarmen, så derfor blir dørterskelen også ofte kalt bunnkarm blant fagfolk og i byggvarehus.

Dørterskelens funksjon

En dørterskel sikrer at det ikke oppstår trekk under døren når du har lukket den. Dørterskelen er utsatt for mye slitasje fra skosåler, støvsugere, hundeklør, gulvvask og annet som sliter på den. Med tiden vil du kanskje oppleve at dørterskelen blir slitt, og det vil derfor oppstå trekk under døren.

Skift ut listen til dørterskelen

Hvis dørterskelen din er utstyrt med en tetningslist kan det fint la seg gjøre å skifte ut den. Du vil da kanskje slippe å fikse ny dørterskel hvis du opplever trekk under døren. Det er en enkel reparasjon som ikke tar lang tid. Men det krever at du vet hvilken tetningslist du skal bruke.

REDAKSJONEN ANBEFALER: Tetningslister til dører

Ny dørterskel

Mange eldre hus og bygninger er utstyrt med dørterskler av tre. Disse vil med tiden bli slitt ned, og det kan bli nødvendig å skifte dem ut. Renovering av dørterskler er noe alle kan klare, hvis det blir gjort en grundig oppmåling i forveien. Hvis du skal fjerne dørterskelen, klarer du oppgaven best om du bruker en multikutter.

Knirkende dørterskel

Et annet vanlig problem mange opplever med dørterskeler, er at dørterskelen begynner å knirke. Problemet oppstår om dørterskelen er blitt løs, og derfor “gnir” seg opp på sidene mot karmen. Det er heldigvis en enkel løsning på problemet. Det er bare å dra dørterskelen opp, og sette den fast på nytt.

Alt om dørterskler

Uansett hvilken utfordring du har med dørterskelen din, finner du hjelp på sidene våre. Her kan du lese om hvordan du reparerer knirkende dørterskler, hvordan du fjerner dørterskler, hvordan du skifter ut dørterskler, og mye, mye mer.

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: null kroner
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun 29 kroner
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake