Dørterskel

Skal den slitte dørterskelen skiftes, ha en tiltrengt ansiktsløftning eller kanskje fjernes helt? Er feielisten ødelagt? Eller knirker terskelen hver gang du tråkker på den? På disse sidene finner du veiledninger og videoer til alt gjør det selv-arbeid som handler om dørterskler.

  Dørterskel eller bunnkarm

  De fleste forbinder en dørterskel med den nederste delen av døren som ligger plant med gulvet. Men dørterskelen er egentlig bare den nederste delen av dørkarmen, så derfor blir dørterskelen også ofte kalt bunnkarm blant fagfolk og i byggvarehus.

  Dørterskelens funksjon

  En dørterskel sikrer at det ikke oppstår trekk under døren når du har lukket den. Dørterskelen er utsatt for mye slitasje fra skosåler, støvsugere, hundeklør, gulvvask og annet som sliter på den. Med tiden vil du kanskje oppleve at dørterskelen blir slitt, og det vil derfor oppstå trekk under døren.

  Skift ut listen til dørterskelen

  Hvis dørterskelen din er utstyrt med en tetningslist kan det fint la seg gjøre å skifte ut den. Du vil da kanskje slippe å fikse ny dørterskel hvis du opplever trekk under døren. Det er en enkel reparasjon som ikke tar lang tid. Men det krever at du vet hvilken tetningslist du skal bruke.

  REDAKSJONEN ANBEFALER: Tetningslister til dører

  Ny dørterskel

  Mange eldre hus og bygninger er utstyrt med dørterskler av tre. Disse vil med tiden bli slitt ned, og det kan bli nødvendig å skifte dem ut. Renovering av dørterskler er noe alle kan klare, hvis det blir gjort en grundig oppmåling i forveien. Hvis du skal fjerne dørterskelen, klarer du oppgaven best om du bruker en multikutter.

  Knirkende dørterskel

  Et annet vanlig problem mange opplever med dørterskeler, er at dørterskelen begynner å knirke. Problemet oppstår om dørterskelen er blitt løs, og derfor “gnir” seg opp på sidene mot karmen. Det er heldigvis en enkel løsning på problemet. Det er bare å dra dørterskelen opp, og sette den fast på nytt.

  Alt om dørterskler

  Uansett hvilken utfordring du har med dørterskelen din, finner du hjelp på sidene våre. Her kan du lese om hvordan du reparerer knirkende dørterskler, hvordan du fjerner dørterskler, hvordan du skifter ut dørterskler, og mye, mye mer.