Få mer plass med et vindu i skråveggen

Det er vanskelig å utnytte plassen under skråvegger optimalt. Men hvis du setter i ett eller flere vinduer, virker rommet markant større, både på grunn av lyset og fordi ståhøyden under vinduet blir bedre. Mangler du for eksempel et toalettrom i andre etasje, kan vinduet være brikken som skal til for å gjøre det mulig.

Et vindu i skråtaket øker ståhøyden i rommet så mye at du med plassering av toalettet under vinduet vil kunne lage et toalettrom eller et bad i et rom med skråtak.

Et vindu i skråtaket øker ståhøyden i rommet så mye at du med plassering av toalettet under vinduet vil kunne lage et toalettrom eller et bad i et rom med skråtak.

Har du et hus med flere etasjer, men uten toalett i andre etasje? Da er et toalettrom kanskje et stort ønske. Kanskje har du tenkt at det ikke kan la seg gjøre, fordi det er så mange skråvegger. Men det trenger ikke å være noen hindring.

Skråtak utfordrer ståhøyden, men den kan økes mye hvis du setter et vindu i taket. Når hele isolasjonstykkelsen forsvinner øker du ståhøyden, og plutselig kan du få et ekstra toalettrom, selv i et lite rom. Hvis du kan nøye deg med et toalett og ikke også skal lage en dusj, er det ikke så komplisert, fordi et toalett ikke stiller samme krav til rommet som en dusj gjør.

Vinduet kan monteres fra innsiden og er enkel tilgjengelig standardvare. Hvis du setter det så høyt og tett på mønet som mulig, får du størst mulig areal hvor du kan stå oppreist.

Den største utfordringen ved å etablere et toalett i andre etasje er rørføringen med tilkobling til kloakk og vann til toalettet og en håndvask. Til det må du få hjelp fra en rørlegger, men resten av jobben vil du fint klare selv.

Problem
Når det ikke er vindu i skråtaket, må en person gå litt lenger inn i rommet for å kunne stå oppreist. Det betyr at det er så godt som umulig å få plass til både toalett og håndvask i rommet.

Løsning
Med et vindu i skråtaket blir ståhøyden i rommet økt betraktelig, og det er mulig å stå tettere på ytterveggen under vinduet. Du kan altså få et toalettrom på en begrenset plass – med toalettet under vinduet og en vask på veggen til venstre.

Oversikt over håndverkerpriser og gjør det selv-priser

Oversikt over håndverkerpriser og gjør det selv-priser

Akkurat nå leser andre ...

Mer fra kategorien Takvindu