Takvindu

Takvinduer gir et fantastisk lys og kaster lys over hjemmets mørke kroker. På disse sidene kan du finne inspirasjon og veiledninger til hvordan du kan montere ditt eget takvindu.

  Takvinduer gir dobbelt så mye lys

  Takvinduer er smarte. Med et takvindu plassert i taket, får du nemlig dobbelt så mye lys inn i forhold til et tradisjonelt vindu. Derfor er takvinduet en av de største forvandlingene du kan gjøre i ditt hjem.

  Du får fantastiske muligheter i det lyset og den luften som slipper inn med et takvindu. Takvinduer slipper dagslyset inn i de mørkeste delene av huset, får rommene til å virke større – og nyere takvinduer trekker effektivt inn frisk luft gjennom hele huset.

  Ny innredning med takvinduer

  Vi må vanligvis plassere alle de funksjonene i huset som trives best i dagslys langs veggene – men det vil endre seg med takvinduer. Takvinduene kaster nemlig ned lys midt inne i huset. Og det gir deg nye muligheter til å utnytte plassen i huset bedre og innrede mer fritt.

  Den mørke kroken vil plutselig bli lyst opp med et takvindu, og det vil gi deg nye muligheter for å plassere møbler, spisebord og mye annet.

  Takvindu med lyskasse

  Et takvindu er kanskje ikke det første du tenker på når huset har et loftsrom over det flate taket. Men det er faktisk en mulighet. Ved å bygge en lyskasse fra taket, gjennom loftet og opp til takflaten – kan du slippe inn mye fantastisk lys gjennom taket. En lyskasse i taket gir ikke bare mer lys og en fornemmelse av mer plass. Den tilfører også karakter i rommet, og kan forandre selv de kjedeligste 70-talls husene til en spennende og annerledes moderne bolig.

  Montering av takvinduer

  Du kan montere et takvindu, nesten uansett hvilken takkonstruksjon du har. Men det er flere måter å løse oppgaven på. Først og fremst må du forholde deg til takets sperrer. Det er enklest å sette takvinduet mellom sperrene, men det krever at takvinduet kan være akkurat der du ønsker å ha takvinduet plassert i taket.

  Norn ganger passer ikke tingene helt sammen: Der du vil ha et takvindu, sitter det kanskje en taksperre. Det kan du i de fleste tilfeller komme utenom ved å lage en utveksling. Det er dog noe du må ha profesjonell hjelp til.

  Hva koster takvinduer?

  Det er vanskelig å sette en eksakt pris på hva takvinduer koster. Heldigvis er nye takvinduer så godt gjennomtenkte, at du selv kan montere dem og dermed få takvinduer til cirka en tredjedel av prisen i forhold til å få en håndverker til å montere det. Et takvindu i normal størrelse, noe som vil si cirka en meter høyt og litt smalere, koster fra rundt 5000 kroner.

  Bedre inneklima med takvinduer

  Om du drømmer om et bedre inneklima, ligger løsningen kanskje i takvinduer. Et takvindu kan nemlig enkelt ventilere boligen pga. dets høye plassering.

  Ettersom takvinduer sitter høyere enn de øvrige vinduene, vil trykkforskjellen sørge for at luften blir trukket inn av de lavtplasserte vinduene, og ut gjennom takvinduene. Nyere modeller av takvinduer har sensorer montert, slik at de helt automatisk kan lufte ut om boligen trenger frisk luft.