Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Takvindu

Takvinduer gir et fantastisk lys og kaster lys over hjemmets mørke kroker. På disse sidene kan du finne inspirasjon og veiledninger til hvordan du kan montere ditt eget takvindu.

Takvinduer gir dobbelt så mye lys

Takvinduer er smarte. Med et takvindu plassert i taket, får du nemlig dobbelt så mye lys inn i forhold til et tradisjonelt vindu. Derfor er takvinduet en av de største forvandlingene du kan gjøre i ditt hjem.

Du får fantastiske muligheter i det lyset og den luften som slipper inn med et takvindu. Takvinduer slipper dagslyset inn i de mørkeste delene av huset, får rommene til å virke større – og nyere takvinduer trekker effektivt inn frisk luft gjennom hele huset.

Ny innredning med takvinduer

Vi må vanligvis plassere alle de funksjonene i huset som trives best i dagslys langs veggene – men det vil endre seg med takvinduer. Takvinduene kaster nemlig ned lys midt inne i huset. Og det gir deg nye muligheter til å utnytte plassen i huset bedre og innrede mer fritt.

Den mørke kroken vil plutselig bli lyst opp med et takvindu, og det vil gi deg nye muligheter for å plassere møbler, spisebord og mye annet.

Takvindu med lyskasse

Et takvindu er kanskje ikke det første du tenker på når huset har et loftsrom over det flate taket. Men det er faktisk en mulighet. Ved å bygge en lyskasse fra taket, gjennom loftet og opp til takflaten – kan du slippe inn mye fantastisk lys gjennom taket. En lyskasse i taket gir ikke bare mer lys og en fornemmelse av mer plass. Den tilfører også karakter i rommet, og kan forandre selv de kjedeligste 70-talls husene til en spennende og annerledes moderne bolig.

Montering av takvinduer

Du kan montere et takvindu, nesten uansett hvilken takkonstruksjon du har. Men det er flere måter å løse oppgaven på. Først og fremst må du forholde deg til takets sperrer. Det er enklest å sette takvinduet mellom sperrene, men det krever at takvinduet kan være akkurat der du ønsker å ha takvinduet plassert i taket.

Norn ganger passer ikke tingene helt sammen: Der du vil ha et takvindu, sitter det kanskje en taksperre. Det kan du i de fleste tilfeller komme utenom ved å lage en utveksling. Det er dog noe du må ha profesjonell hjelp til.

Hva koster takvinduer?

Det er vanskelig å sette en eksakt pris på hva takvinduer koster. Heldigvis er nye takvinduer så godt gjennomtenkte, at du selv kan montere dem og dermed få takvinduer til cirka en tredjedel av prisen i forhold til å få en håndverker til å montere det. Et takvindu i normal størrelse, noe som vil si cirka en meter høyt og litt smalere, koster fra rundt 5000 kroner.

Bedre inneklima med takvinduer

Om du drømmer om et bedre inneklima, ligger løsningen kanskje i takvinduer. Et takvindu kan nemlig enkelt ventilere boligen pga. dets høye plassering.

Ettersom takvinduer sitter høyere enn de øvrige vinduene, vil trykkforskjellen sørge for at luften blir trukket inn av de lavtplasserte vinduene, og ut gjennom takvinduene. Nyere modeller av takvinduer har sensorer montert, slik at de helt automatisk kan lufte ut om boligen trenger frisk luft.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake