Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

SLIK kitter du vinduer med linoljekitt

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Kitt er en smart løsning til vedlikehold av eldre vinduer. Det består av kritt og linolje, som sammen blir til et elastisk materiale som er enkelt å forme, og som kan tåle små bevegelser i treverket. Typisk er det kittet i vinduets bunnramme som tæres opp først. Og når det eldes og smuldrer opp, er det enkelt å erstatte det med nytt vinduskitt.

Kitting av vinduer: Vinduskitt SLIK kitter du vinduer med linoljekitt

LEVETID: Gamle vinduer er ofte av solid kvalitetstre, og med jevnlig vedlikehold med maling og nytt kitt, kan du forlenge levetiden med mange år.

Tips til verktøy

Fjerning av gammel maling og gammelt vinduskitt klares med et skrapejern eller et stemjern. I tillegg får du bruk for en kittkniv til å legge på det nye vinduskittet med. En kittkniv får du kjøpt for under 100 kroner.

Linoljekitt setter garantert fettmerker på glasset. Når de skal fjernes, gjøres det enklest med en pose med krittpulver. Pulveret er sterkt sugende og fjerner oljen helt. Kritt og pose får du kjøpt i i velassorterte byggvarehus.

TIPS: Unngå uttørking

Sett alltid kittspannet opp-ned, både før og etter bruk. Det hindrer uttørking. Har vinduskittet likevel tørket litt inn, kan det bløtgjøres ved å elte inn en dæsj med linolje.

Vinduskittet skal beskyttes mot uttørking både innenfra og utenfra

For å hindre at det tørre treet i falsen trekker oljen ut av vinduskittet, mettes treet med linolje og forsegles med kvistlakk, før kittet legges på. Utenpå beskyttes kittet med et lag maling. Det kan fint være linoljemaling, men de fleste typer maling til utendørs treverk kan brukes på vinduskittet.

Vinduskitt: SLIK kitter du vinduer med linoljekitt
Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake