Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Har huset ditt en dampsperre?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Har huset mitt dampsperre?

Er du usikker på om huset ditt har en dampsperre? Her kan du lese hvordan du sjekker det.

Spørsmål:

Jeg vet ikke om det gamle huset jeg akkurat har kjøpt har dampsperre. Hvordan kan jeg finne det ut, hvis det ikke er beskrevet noen steder?

Les mer om isolering

Svar:

Krabb opp på loftet, og dra litt av isolasjonen forsiktig opp. Der skal det ligge en plastduk, mellom isolasjonen og himlingen.

Det er slett ikke sikkert huset ditt har dampsperre. Det ble nemlig først normal praksis å montere omkring midten av 1960-årene. Hvis huset ditt er eldre, og det ikke er renovert siden det ble bygget, har det nok ikke dampsperre. I tillegg er eldre dampsperrer ofte for dårlige i forhold til dagens krav, slik at også de må skiftes. Du kan lese mye mer om dampsperre på hjemmesidene våre.

Hva er en dampsperre godt for?

En dampsperre hindrer varm og fuktig luft i å trenge gjennom tak og vegger. Her kan luften nemlig bli til kondensvann, som kan føre til muggsopp eller råte i de bærende konstruksjonene.

Er du fortsatt i tvil om hva som er opp og ned når det kommer til dampsperren? Da burde du lese artikkelen vår: Dampsperre for dummies.

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake