Hvis du gjerne vil ha varme i gulvet, men har holdt igjen fordi du ikke har plass til alle lagene med tykke slanger eller ledninger, eventuelle varmefordelingsplater, gulvsparkelmasse og annet som kreves – så kan du kanskje realisere planene likevel.

Tynne system til både strøm og vann

Kan du heve gulvet bare 15-18 mm, har du plass til å varme det opp. Uansett om du vil varme opp med strøm eller med varmt vann.

Mye av jobben kan du også klare selv, men det må være i samarbeid med en elektriker, som kobler den elektriske varmematten til strømnettet – eller til å tilføye en varmepatron, hvis du vil kunne varme opp gulvet på badet utenfor fyringssesongen, når sentralvarmeanlegget ikke brukes.

Les mer gulvvarme her!

Felles for systemene

Felles for de tynne systemene med gulvvarme, er at kablene eller slangene skal ligge tett for å gi en jevn varme i det tynne gulvet. Til gjengjeld kan de ligge på lette trekonstruksjoner, de kan raskt varme opp gulvet, og det koster ikke en masse energi å varme opp gulvet til for eksempel et kort besøk på hytta.

LES OGSÅ: Vannbåren varme tregulv

Ofte tenkt som litt luksus

Begge disse systemene kan med litt god vilje varme opp et rom alene. Det er grovt sagt et spørsmål om hvor tett kabler og slanger ligger. Men ofte er gulvvarme i disse utgavene ment som det vi kaller komfortvarme; altså et tilskudd til den øvrige oppvarmingen.

Føles gulvet under føttene lunt, trenger ikke rommet å være like varmt, og hever gulvet luftens temperatur et par grader, tørker håndklær og fliser mye raskere. Det er kanskje litt luksus – men også en måte du kan spare litt oppvarming av huset på.

Last ned hele artikkelen og få en trinn-for-trinn guide til hvordan du legger gulvvarme - uansett om det er til strøm eller vann.