Inspirasjon: 4 flotte tips til varmepumpeskjul

Gjør Det Selvs lesere er fulle av gode ideer og kreative løsninger til hverdagens små og store utfordringer. Vi har samlet fire flotte tips til hvordan også du kan skjule en stygg varmepumpe.

1. Utekjøkken med usynlig varmepumpe

"Da vi bygde nytt utekjøkken, fikk vi også integrert et skjul til varmepumpen. Den er plassert til høyre, bak lekter med litt mer avstand mellom." -M.S.

Kun rørgjennomføringen i veggen avslører at det skjuler seg en varmepumpe i det flotte utekjøkkenet.

2. Smart skjuler til varmepumpen

"Jeg har laget en skjuler av trykkimpregneret tre til varmepumpen vår. Den har en luftig konstruksjon og et “hull” på forsiden som tilsvarer utluftingen på varmepumpen. Taket er laget av komposittbord og har litt helling, slik at vannet kan renne av. Men det kan også plasseres vannrett." -O.J.

Taket kan slås ned, slik at det er plant og kan brukes som bord.

3. Varmepumpehus med fleksibelt tak

"Vi har skaffet oss en varmepumpe, og bestemt at “utedelen” skal stå på verandaen, der vi også ofte griller. Ettersom varmepumpen ikke er det flotteste “møbelet” å se på, har jeg laget et hus til den.

Huset består av en trekasse på bein, med faste sider og en åpen sjalusifront. Kassen er uten bakkledning. Det gjør at det er plass til å montere utedelen til varmepumpen, samtidig som det sikrer en god luftsirkulasjon. Øverst er kassen lukket med et tak som er fleksibelt. Det kan nemlig legges ned, slik at det kan brukes som avlastningsbord når vi griller.

Ellers står huset med et skrått tak, som sikrer at regnvannet renner unna. Dermed står varmepumpen beskyttet mot vær og vind, samtidig som grillmesteren har fått et praktisk avlastningsbord." -O.T.

Huset skjuler varmepumpen, og kan samtidig brukes som avlastingsbord.

De kileformede gavlene under taket kan dyttes inn, slik at platen ligger vannrett og kan brukes som bord.

I fronten er det smale lameller. Det gjør at luften kan sirkulere.

4. Enkel skjuler til luftvarmepumpe

"Det irriterte meg at luftvarmepumpen vår var så iøynefallende. Derfor bygde jeg en skjuler til den, som “går i ett” med huset. Den er laget som en kasse av lister, satt sammen som “spiler”. Det passer godt til trekledningen på huset, som kassen er montert til. Skjuleren er skrå øverst. Det gjør at vannet ledes vekk fra taket, som består av en plate med takbelegg. Taket kan åpnes, sånn at det er lett å komme til pumpen." -E.B.

Varmepumpeskjuleren går i ett med den røde husveggen.

    Akkurat nå leser andre ...

    Mer fra kategorien Varmepumpe