Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Varmepumpeskjuler: Slik bygger du et varmepumpeskjul

En varmepumpe er ikke pen å se på. Du kan bygge et varmepumpeskjul, slik at den ikke skjemmer utseendet til huset. Vi viser hvordan.

En varmepumpe kan være en god varmekilde, men den pynter ikke akkurat husets vegger. Du kan selv bygge et varmepumpeskjul ganske billig. Hvis du maler varmepumpeskjulet i samme farge som huset, blir varmepumpen din ikke på langt nær så iøynefallende.

Varmepumpeskjuler gjør det selv

Det er enkelt å bygge et skjul til en varmepumpe. Men det krever presisjon å sage ut trelistene som sitter på skrå i sidene på kassen.

Det er også viktig at varmepumpeskjulet har en åpen konstruksjon, ettersom en luftvarmepumpe skal kunne ta inn luft og slippe ut varmen som oppstår.

Les også: 20 siders tema om varmepumper

Husk detaljene på skjulet til varmepumpen

Du skal også sjekke hvordan konstruksjonen kan tilpasses de aktuelle forholdene. Det kan for eksempel være nødvendig å ta høyde for rør mellom pumpe og hus når varmepumpeskjulet skal monteres.

Komplett byggeveiledning: Varmepumpeskjuler gjør det selv

Her kan du finne en artikkel med en komplett byggeveiledning til hvordan du selv bygger et gjør det selv-varmepumpeskjuler.

I trinn for trinn-veiledningen kan du blant annet se hvordan du sager ut listene, lager rammen, skrur på lister og tak – og til slutt monterer det ferdige varmepumpeskjulet på varmepumpen.

Du kan også finne mange gode tips til hvordan du måler opp, hvilket verktøy du skal bruke og hvordan du maler skjulet til varmepumpen.

Prisen for materialene til gjør det selv-varmepumpeskjulet er rundt 500 kroner.