Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Varmepumpe

En varmepumpe kan være en god investering, hvis du vil kutte energiforbruket. På disse sidene kan du lese mer om fordeler og ulemper ved varmepumper.

Varmepumpe - Kutt ned på fyringsutgiftene!

Det kan være dyrt å holde det varmt hjemme eller på hytta. Strøm, ved og olje koster mye penger. Men det finnes en billigere måte å fyre på: MED VARMEPUMPE. Med den får du effektiv og behagelig varme året rundt, til en lavere pris.

En varmepumpe er det riktige valget hvis du vil senke utgiftene til oppvarming av boligen eller hytta. I hvert fall hvis du fra før får varme fra strøm eller olje – eller hvis du skal ha varmet opp en ellers uoppvarmet hytte. For selv om varmepumpen også drives av strøm, kan den utnytte strømmen mye mer effektivt enn for eksempel panelovner.

Varmepumpen gjør om kulde til varme

Varmepumpen kan noe som gir den nesten magiske evner: Den kan gjøre om kulde til varme. Eller rettere sagt: Den kan utnytte forskjellen mellom kulde og varme til å lage ekstra varme. Teknikken gjør at den bare skal bruke litt strøm for å drive pumpen. De mest effektive luft til luft-varmepumpene avgir fire ganger mer energi enn de forbruker.

Treff det riktige valget når du kjøper varmepumpe

De siste årene er det kommet et hav av luft til luft-varmepumper på markedet. Men ikke alle er like gode. Da pumpene for alvor gjorde sitt inntog, skrøt mange produsenter av en høy effektivitet. Dessverre viste det seg at effektiviteten var målt ved en temperatur som var på plussiden, og som kjent er det ofte adskillige grader under 0 på våre breddegrader, og i kulde var mange av de første varmepumpene ikke imponerende effektive.

Målingene i dag er blitt mer realistiske, men du skal fortsatt være oppmerksom når du handler. Du må også tenke på hva du skal supplere med, for luft til luft-varmepumpen er ikke bra nok når det blir for kaldt – og varmt vann produserer den heller ikke.

Varmepumpeskjuler - gjør det selv

Det er mye godt å si om varmepumper, men ytterdelen er ikke pen å ha hengende på veggen. En ekte gjør det selv-er bygger selvfølgelig en varmepumpeskjuler. I denne artikkelen får du en utførlig byggeveiledning til hvordan du selv kan bygge en skjuler til varmepumpen: Bygg en varmepumpeskjuler.

Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis

Allerede abonnement? Har du allerede et abonnement på magasinet? Klikk her

Ny bruker? Få adgang nå!

Nullstill passord

Skriv inn e-postadressen din, så sender vi deg en e-post som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt.

Ugyldig e-postadresse

Sjekk e-posten din

Vi har sendt en e-post til som forklarer deg hvordan du skal nullstille passordet ditt. Hvis du ikke finner e-posten, bør du se i søppelposten (uønsket e-post, «spam»).

Oppgi nytt passord.

Skriv inn det nye passordet ditt. Passordet må ha minst 6 tegn. Når du har opprettet passordet ditt, vil du bli bedt om å logge deg inn.

Passord er påkrevd
Vis

password_reset.form.password_is_changed

Din bestilling
Bestilling
Opprett Profil
Du er i ferd med å kjøpe tilgang til:
Total pris: 149 kr
Mer for mindre?
Få over 1000 byggeveiledninger og full digital tilgang for kun kr 29
    • Tilgang til over 1000 digitale byggeveiledninger
    • Du kan si opp abonnementet når som helst.
    • Etter tilbudet fortsetter du i løpende abonnement til kr 79 pr. måned
Kun kr 29 første måned
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Tilbake
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake