Varmepumpe

En varmepumpe kan være en god investering, hvis du vil kutte energiforbruket. På disse sidene kan du lese mer om fordeler og ulemper ved varmepumper.

  Varmepumpe - Kutt ned på fyringsutgiftene!

  Det kan være dyrt å holde det varmt hjemme eller på hytta. Strøm, ved og olje koster mye penger. Men det finnes en billigere måte å fyre på: MED VARMEPUMPE. Med den får du effektiv og behagelig varme året rundt, til en lavere pris.

  En varmepumpe er det riktige valget hvis du vil senke utgiftene til oppvarming av boligen eller hytta. I hvert fall hvis du fra før får varme fra strøm eller olje – eller hvis du skal ha varmet opp en ellers uoppvarmet hytte. For selv om varmepumpen også drives av strøm, kan den utnytte strømmen mye mer effektivt enn for eksempel panelovner.

  Varmepumpen gjør om kulde til varme

  Varmepumpen kan noe som gir den nesten magiske evner: Den kan gjøre om kulde til varme. Eller rettere sagt: Den kan utnytte forskjellen mellom kulde og varme til å lage ekstra varme. Teknikken gjør at den bare skal bruke litt strøm for å drive pumpen. De mest effektive luft til luft-varmepumpene avgir fire ganger mer energi enn de forbruker.

  Treff det riktige valget når du kjøper varmepumpe

  De siste årene er det kommet et hav av luft til luft-varmepumper på markedet. Men ikke alle er like gode. Da pumpene for alvor gjorde sitt inntog, skrøt mange produsenter av en høy effektivitet. Dessverre viste det seg at effektiviteten var målt ved en temperatur som var på plussiden, og som kjent er det ofte adskillige grader under 0 på våre breddegrader, og i kulde var mange av de første varmepumpene ikke imponerende effektive.

  Målingene i dag er blitt mer realistiske, men du skal fortsatt være oppmerksom når du handler. Du må også tenke på hva du skal supplere med, for luft til luft-varmepumpen er ikke bra nok når det blir for kaldt – og varmt vann produserer den heller ikke.

  Varmepumpeskjuler - gjør det selv

  Det er mye godt å si om varmepumper, men ytterdelen er ikke pen å ha hengende på veggen. En ekte gjør det selv-er bygger selvfølgelig en varmepumpeskjuler. I denne artikkelen får du en utførlig byggeveiledning til hvordan du selv kan bygge en skjuler til varmepumpen: Bygg en varmepumpeskjuler.