Varmepumpeskjul

En varmepumpe er en fin varmekilde, men den tar seg ikke akkurat noe bra ut på veggen. Her viser vi hvordan du gjemmer utedelen med et flott skjul.

Det finnes ferdige varmepumpeskjul på markedet, men det er som oftest bedre å lage et selv. Det er billigere, og du kan skreddersy det akkurat etter de målene som passer deg. Størrelsen på utedelen av varmepumpen kan nemlig variere en del, alt etter fabrikat. Dette varmepumpeskjulet skal du kunne lage for under en tusenlapp.

LES OGSÅ: Bygg en billig varmepumpeskjuler for kun 300 kr.

Når du lager varmepumpeskjulet, er det viktig at det ikke er plassert helt inn mot varmepumpen. Det skal være minst 10 centimeters avstand til pumpen på alle sider, og konstruksjonen skal være “luftig”, slik at det er god luftsirkulasjon.

Dette varmepumpeskjulet er helt enkelt, og består av tre rammer og et tak. Alle rammene har et flettverk av lister med store hull mellom. Hullene bidrar til å sikre en god luftsirkulasjon.

Varmepumpeskjuler fra A-Z

I artikkelen som du kan laste ned her på siden, får du en komplett byggeveiledning til hvordan du bygger varmepumperskjuleren. Vi viser trinn for trinn, hvordan du:

  • bygger rammene
  • lager flettverket
  • monterer taket på rammene