Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Ny glassfiberpakning i ovnsdøren

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Når pakningen på døren til vedovnen er slitt, blir ovnen utett. Dette er både usunt og gir uøkonomisk fyring, så pakningen bør skiftes jevnlig.

Vanskelighetsgrad
Tidsforbruk
1 timer
Pris
150 kroner
Utett vedovn

Intro

Hvis det er god trekk i vedovnen din, er det ikke alltid like enkelt å se om pakningen holder helt tett. Men om ovnen er kald, trekker den dårlig. Og da kan det fort slippe ut røyk dersom pakningen er ødelagt. Fyrer du mye i vedovnen, er det en god idé å skifte pakning en gang i året. Pakningen er av glassfiber, og fås i dimensjoner fra 5-6 til 15 mm. De vanligste er 8 og 10 mm. Noen er selvklebende, mens andre selges i pakninger med limet som skal brukes.

Ta gjerne med den gamle pakningen til byggvarehuset når du skal kjøpe ny.

Veiledning

Skift pakningen

Låst innhold

Logg inn eller kjøp tilgang tilgang til å lese dette avsnittet

1

Fjern den gamle pakningen, og rens grundig området der den har sittet fastlimt. Bruk en liten stålbørste eller en gammel tannbørste til å rense den ujevne overf aten på ovnsdøren.

2

Alt støv og skitt fjernes med støvsugeren, før du kan lime fast den nye pakningen. Ellers vil ikke limet hefte skikkelig, og den nye pakningen blir sittende løst - i så fall må du lime på nytt.

3

Bruk den gamle pakningen til å måle med når du skal klippe til den nye pakningen. Den bør være et par centimeter lengre enn den gamle. Ikke vær gjerrig med limet - og bruk ekstra mye lim i hjørnene.

Pakningen limes fast med limet som følger med.

4

Trykk pakningen godt fast i limet. Klipp en bit av lengden dersom pakningen er litt for lang. Sjekk at den sitter riktig hele veien rundt, og steng døren. Pakningen skal sitte i spenn mens limet tørker, i cirka 24 timer.

Video: Utett pakning på ovnsdør

Tidsforbruk

Cirka en halvtime

Pris

Cirka 150 kroner

Vanskelighetsgrad

Oppgaven er kjempeenkel. Dette greier alle.

Tips & Triks

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake