Byggeveiledning
Lett
Vanskelig
Klikk deg til linoleum

Linoleumsfliser på rett underlag

Som med alt annet gulvbelegg er det viktig med et rett utgangspunkt. En to meters strekning, burde ikke ha mer enn 2 mm med ujevnheter. Et skumunderlag er en god løsning på de fleste gulv.

Klikkfliser skal ligge likt

Rette linjer er viktig om gulvet skal se bra ut. Det er lettest å legge et ensfarget gulv. Velger du et mønster, enten med de kvadratiske eller avlange flisene, må du holde tunga rett i munnen. Hjelpelinjer på gulvet er en god måte å styre linoleumsflisene på etter hvert som du klikker dem sammen.

Hvis du legger flisene i et kjøkken, bør du rette flisene inn etter sokkelen under skapene ved veggene, der blir det ofte skjevt. Skjevheter kan enkelt skjules under skapene.

Klikk linoleumsflisene sammen

Når forberedelsene er overstått, er det bare å klikke flisene sammen. De kommer helt tett sammen, så det er kun når du møter hindringer som krever tilpassing, at du må stoppe opp et øyeblikk og finne stikksagen.

Linoleum er enkelt å vedlikeholde

Etterpå trenger du kun å vedlikeholde gulvet, og det er enkelt. Vasker du linoleumsflisene med et vaskemiddel som er laget til formålet og som ikke tørker ut gulvet, vil småriper lukke seg selv, ettersom linoleum “vokser sammen”.

LES OGSÅ: Linoleum kommer sterkt tilbake

Følg guiden og kom i mål

Følger du denne guiden, vil forberedelsene og selve leggingen av linoleumsflisene gå veldig bra, og du får et flott gulv med klikk.