Linoleumsgulv

Linoleumsgulv er en slitesterk løsning som er enkel å vedlikeholde. Derfor er linoleum ofte også en av de foretrukne gulvtypene i kjøkkenet. Vi viser deg hva du må være oppmerksom på når du velger å legge et linoleumsgulv.

  Linoleumsgulv til kjøkkenet – det opplagte valget

  Et kjøkkengulv skal være sterkt, holdbart og enkelt å gjøre rent - og et linoleumsgulv lever opp til alle disse kravene. Overflaten er slitesterk, og gulvet har også den fordelen at det er støysvakt. Sammenlignet med andre gulvtyper, er et linoleumsgulv også en billig løsning. Et billig linoleumsgulv på kjøkkenet holder i mange år.

  Hvordan legger du linoleumsgulv?

  Kjøkkengulv av linoleum kan legges i lange lengder eller som praktiske fliser, som klikkes sammen i fjær og not. Uansett hvilken type du velger, så er det viktig at underlaget er helt rett. Over en to meter strekning, bør det ikke være mer enn 2 mm ujevnheter. Flisene er enkle å legge på en bunn av for eksempel masonitt.

  LES OGSÅ: Veiledning til linoleum klikkgulv

  Du kan legge linoleumsgulv direkte på tre og stein

  Hvis du allerede har tregulv eller flisgulv på kjøkkenet, er det ikke noe problem å få linoleum. Om gulvet er i god stand og rett, kan du legge linoleumsgulv oppå. Å legge linoleumsgulv er derfor ikke vanskelig og krever ikke noe særlig forarbeid. Det er dog viktig å sørge for at underlaget er helt rent før det legges nytt gulv på det.

  Mange forskjellige mønster med kjøkkengulv i linoleum

  Linoleum fås i mange forskjellige farger og mønster, og derfor er det en fin mulighet til å lage et gulv som er helt personlig. Det kan for eksempel være et linoleumsgulv med sjakkruter som er en av de klassiske linoleumsmønstrene.

  Linoleum på benkeplate

  Det er ikke kun på kjøkkengulvet linoleum kan brukes. Det brukes også ofte som kledning på kjøkkenbenken, der den sterke og rengjøringsvennlige overflaten kommer til sin rett.