Our website does not support Internet Explorer.

To get the best experience on our website and of our content, please use a more modern browser like Edge, Chrome, Safari or similar.

Kan jeg skifte ett enkelt gulvbord?

Lagre artikkel Du må være logget inn for å lagre artikler

Kan jeg skifte ett enkelt gulvbord?

Problem:

Ett enkelt bord i gulvet vårt har fått en alvorlig skade. Nå vurderer jeg å skifte det. Kan jeg gjøre dette selv? Det virker ikke som noen enkel oppgave?

Løsning:

Hvis det er snakk om et helt vanlig gulvbord, som du kan finne en erstatning for, altså et som passer i bredde og tykkelse, så kan det faktisk gjøres forholdsvis enkelt. Det gamle skal opp:

Dra ut spikerne, eller bank dem helt gjennom. I hver ende sages et hull i bordet, slik at du kan få tak, og om nødvendig dra ut stumpen under listene. Sag gjennom bordet på langs med en sirkelsag, der bladdybden er justert til bordets tykkelse, og juster bladet til et skrått snitt et par mm fra fjæren, slik at gulvbordet kan løftes løs. Tilpass det nye bordet ved å fjerne den nederste delen av noten, og høvle fjæren skrått på undersiden. Da kommer bordet ned på plass.

Rens kantene på de gamle bordene, og legg eventuelt litt papp eller noe annet på tilfarerne, hvis det nye bordet må klosses opp.

Les mer: Kontroll på parkettgulv

Opprett Profil

purchase.course_name_message

Opprett Profil
Du må taste inn fornavnet ditt
Tast inn etternavnet ditt
Ugyldig e-postadresse
Passordet må være minst 6 karakterer
Vis
signup.credentials_form.terms_error
Logg inn
Ugyldig e-postadresse
Passord er påkrevd
Vis
Tilbake